Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam co sadzicie o tych ciagnikach jak u nich z uciagniem udzwigiem częściami i awaryjnoscia? zastanawiam sie nad zakupem takiej rakiety

Załączam zdjecie (nie jest moja własnoscia i nie czerpie z niego korzysci majątkowych)

post-52554-0-68535700-1480247379_thumb.jpg

Edytowane przez trawek13
Opublikowano

Ciągnik Liaz nie posiada wom . mosty skrzynia i silnik to jest wszystko z samochodu koła są zbyt wąskie . Problemem jest przekładnia redukcyjna i układ kierowania i brak wspomnianego wom podnośnik bez pływającego . lepiej coś poszukać z T-150K 

Opublikowano

Ogladałem te ruskie koromysło i więcej na niego nie spojrze huk w kabinie straszny wszedzie wycieki oleju spalanie w orce ponad 30l/ha i brak jakiegokolwiek wygladu i komfortu 

Posiadałem kiedys te ruskie szroty typu mtz jumz ale na szczescie wszystko wysprzedałem został mi tylko t-25 który stoi nieodpalany od 3lat rowniez trzeba to sprzedac bo jak na niego spojrze to mam koszmary po nocach...

Z informacji które zebrałem liazka mało pali bo ok 18l/ha czesci mozna łatwo dostac no i ogólnie jest w miare ciekawym ciagnikiem 

Szukam cały czas egzemplarza z ładowaczem zebym miał ładowarke i ciagnik w jednym :D

Wom nie bedzie mi potrzebny 

Załozyc szersze koła to nie problem 

Brak pozycji pływajacej to tez nie problem mozna zrobic

O co chodzi z ta przekładnia redukcyjna i  z układem kierowania ?

Posiadasz moze kolego taka maszyne?

Opublikowano

Patrząc na znaczek to raczej Skoda, więc bliżej mu do Czech (czy tam Czechosłowacji) niż Ruskich

pisząc o ruskich koromysłach chodzilo mi o kirowca

Kup sobie normalny ciagnik. U nas mieli takie jak posprzedawali  to na msze dali.

a normalny ciagnik to jaki?

Opublikowano

Liaza nie posiadałem ale moi sąsiedzi mają taki w swoim PGR i jeśli szukasz z ładowaczem to ok cena niska ale komfortu lepszego jak w Radzieckim T-150K się nie spodziewaj owszem na wolnych obrotach silnik pracuje dość  sympatycznie ale po dniu pracy będziesz zmęczony , Odnośnie pływającego jeśli będziesz robił z maszynami pół zawieszanymi typu pług PHX to dasz radę na tym fabrycznym rozdzielaczu widzałem już na złomie dwa takie i  miały rozdzielacz radziecki z sekcją pływającą bo robiły pewnie z maszynami zawieszanymi a nie ciąganymi .Przekładnia redukcyjna jest trochę awaryjna i to takie słabe ogniwo naszego liaza czy tam Skody ST-180 układ kierowniczy to zobaczysz jak ma dwie kierownice czyli popularna ładowarka to trochę to lata 

Opublikowano

przerabiałem oryginalny rozdzielacz w c360 i u902 na zewnetrzny i oba posiadam z jedna sekcją pływajacą tak wiec w takiej skodziance to nie problem dla mnie to przerobic 

a co do układu kierowniczego wszystkie pola mam w obrebie 10km od domu wiec mysle ze nie bedzie problemu z jazda po drogach publicznych tym bardziej ze nie bedzie chodzic w transporcie tylko plug i agregat uprawowo siewny