Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mam problem z moim neptunem, nie działają dobrze 2 elektrozawory, ten co jeszcze dobrze działa przestawiony jest na naprowadzanie. Chcę odłączyć obieg na unoszenie zbiornika oraz kombajnu i podłączyć do ciągnika, kumpel mówił mi że pompa w 60 nie da rady unieść neptuna z pełnym zbiornikiem, mam jeszcze agroplusa 67 więc się tym nie przejmuje. Może ktoś z Was mi coś doradzi tym bardziej jeśli już tak zrobił. szacunkowy koszt to 300-400 zł (węże, redukcje i korki), jakość pracy do obecnej - wydaje się że bezcenna. zaczynam kopać 11 października więc już wiele czasu nie zostało.

Opublikowano

sorry za post pod postem, ale nikt nie odpisuje. wydałem 150zł na 2 węże (5 i 2,6m), dwa szybko złącza miałem, do tego za 110 zł zawór olejowy(założę go zaraz za szybko złączem aby kombajn nie opadał gdy będę unosił zbiornik 60) i redukcje. korki sam zrobiłem ze starych węży (odciąłem końcówki i zaspawałem) więc w każdej chwili mogę przywrócić oryginalny przepływ oleju;). wydałem 260 zł i na pusto ze 60 chodzi zajefajnie a z agroplusem jeszcze lepiej (znaczy szybciej działa unoszenie i opuszczanie.

edycja

60 nie daje rady unieść czubatego zbiornika - pełny unosi z ledwością. bez problemów z unoszeniem kombajnu. agroplus spisuje sie wyśmieliście przez 3 dni wykopałem 4 ha - 203 tony. 60 na pompie daje 160 atmosfer, agroplus 220 i dlatego 60 jest deko za słaba;)