Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mysleliśmy z ojcem nad belarusie 820,2 nowym z powodu choroby ojca zrezygnowalismy i mamy zamiar kupic coś uzywanego. Ojciec widzi tylko mtz mówi ze twarde silniki itd duzo biegów mozna dobrze dobrać no i w cenie ok 30 35 tyś młode roczniki jeszce w miare. ja znowu mam przekonanie co do silników i tego ze mtz to ciagnik do katowania w polu ale mamy ta c 385 i robiłem w niej już chyba wszystko przy zakupie takiego ursusa 914 lub 1014 wiedział bym na co zwracać uwage no juz sie zna bardzo dobrze buzowe tego typu ursusa a przy mtz nie bardzo. chociaż argumety ojca tez mnie kuszą na mtza i nie wiem co lepiej ?? najlepiej jak by sie wypowiedział uzytkownik który uztykuje oba tego typu ciągniki gdzies w galerii kiedys widziałęm ktoś tam miał mtz i ursusa z przodkiem

biez ursusa mtz nie jest do ciezkiej roboty

Opublikowano

przypnę się tutaj mam pytanie jaki ciągnik byście wybrali mtz 82 w małej kabinie ?(w dużej nie zmieści mi się do garażu ) czy ursusa c385A ciągnik jest na 15ha ornego 3-4 klasa jedno pole 7 ha równe drugie pole 8 ha duża góra i glina do pomocy traktor miałby c360 która zrobi wszystkie lżejsze prace .Ciągnik ten miałby tylko wykonywać podorywkę orkę głęboką i uprawę pod siew z agregatem 3metry oraz transport zboża w żniwa no i opryskiwacz gdyż w c360 nie mam kabiny

Co byście wybrali pieniądze to około 20000 wiem że za 16-17tyś kupie mtz 82 w małej kabinie w bardzo dobrym stanie .Co do cen c385A to za bardzo się nie orientuję lecz wiem że różnica to około 10 tyś gdyż widzę c385A za 25-26tyś w stanie dobrym ?co wy na to ?

Opublikowano

Za 20 to raczej ursusa z napędem nie kupisz, chyba że do remontu. Szkoda że MTZ ci nie wejdzie do garażu, bo to lepsze od ursusa. A z małą kabiną to będziesz się trochę obijał.

jezcze ursusami od 3roku zycia i mtz i ursus jest pierwszy a mtz 2 wybierz 914

Opublikowano

kolego mat93 jeśli masz ciężka ziemie i górę to stawiałbym na mtz, ponieważ ma przedni napęd a w ciężkiej pracy to jest bardzo przydatna sprawa.chyba ze zależy Ci bardziej na wygodzie niż na czasie wykonania upraw.mala kabina w mtz nie jest za wygodna ale idzie przywyknąć..

Opublikowano

Moim zdaniem lepszy będzie mtz poniewż napewno mniej spali i lepiej będzie sobie radził w polu,a co do ursusa to z tych starych typów 914 czy podobnych to niepolecam bo użytkownicy w mojej miejscowości mówią że to dużo pali i jak ja widze jak to leźe z pługiem 4 skibowym to aż się patrzeć nie chce.

a nie ciekawi cie @arassso pronar?????????

no to zal kierowcy ze nie umie ustawic pluga bo u mnie to taki ciagnik to 5skib i kolczatke ciagnie

Jak mając 3 lata mogłeś nimi jeździć? Jako pasażer chyba.

Ja teraz mówię żeby żadnego z nich nie kupować, lepiej coś z zachodu, ale trzeba trochę dołożyć.

no zaczelem od pojezdzania podem w wieku 5 lat talerzowalem i bronowalem 7lat robilem wszystko procz orania siania koszenia siana

LUDZIE KOCHANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie rozumiecie tego ze wszystko zalezy od kierowcy

u mnie na wsi zanjomy ma c360 i drugi tez ma c360 .ten pierwszy nie moze uciagnac pługa 2*35 a drugi ciagnie 4 skiby 1,20m i ma akurat ciagnik

a jesli chodzi o wybor napisales ze ursusa z 80 lat kupisz za te same pieniadze co mtz z 98r no to sam sobie porownaj ktory lepszy

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v