Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szymonek uważam że 3 metrowy agregat to za ciężko dla zetora, ja też mam 7211, ale mój chodzi w 2,1i gdzie cięższa glebva poczuje go za sobą, uważam ze pomógł by wał strunowy lub dolcztka ciągany przypługu widziałem efekty super.pozdrawiam

Opublikowano

3 metrowy agregat na bronie to jak dla mnie za mało na zetora 7211 ;) Co innego na kultywatorze-już bedzie miał co ciągnąc ale da rade tylko ze pod górke siłowa i niższy bieg.

Agregat 2,1 to na bronie Ferguson255 pociągnie bez zadnych problemów.

Opublikowano (edytowane)

-- połączono --

Witam, co roku na wiosnę mam problem z wjechaniem na pole, myślałem o ciężkich bronach o szerokości 5.5m,tylko nie wiem czy to byłoby dobre rozwiązanie.. Proszę o opinie na ten temat Rolników którzy posiadają takie brony. Z góry dziękuje.

Edytowane przez Marcin91
dublowanie tematów
Opublikowano

Panowie mam pytanie czy MF 255 pociągnie bez problemu 3 brony po 110 cm , ząb 20 i waga jednej to 55 kg, płaskownik 50x10. Bo aktualnie mam ząb 14 z płaskownika 40x6 i są stanowczo za lekkie i trzeba jeździć zbyt wiele razy. Dodam, że z tymi bronami miejscami jeżdzę nawet na 3H.

Opublikowano

Czołem.

I odświeżam - jakie ciężkie brony (18-20`` zęby) do Zetorka 7245 (63km i 4x4)?

Ziemie mam III-Vklasy a brony 5-ki z zębami 14cm dosłownie Zetor rozrywa :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Luba
      Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Wraz z grupą przyjaciół tworzymy portal dla rolników. Głównym celem przedsięwzięcia jest stworzenie oprogramowania które wyeliminowałoby papierową dokumentację prowadzoną w gospodarstwie.

Sam jestem rolnikiem i doskonale zdaję sobie sprawę, że temat jest bardzo rozległy, dlatego chciałbym Was prosić o propozycje funkcjonalności które wg Was powinny się w takim portalu znaleźć. Głównie chodzi o rzeczy związane z dokumentacją (rejestrami, ewidencją, książkami), którą trzeba prowadzić albo nie trzeba ale i tak się prowadzi dla siebie. Jeżeli macie jakieś inne sugestie to oczywiście też będą mile widziane.

Pozdrawiam,
      Luba
    • Przez matpol91
      Witam Ponownie,
      Jestem studentem Rolnictwa(II stopień) na SGGW. Piszę prace magisterską na temat wprowadzania nowych rozwiązań w gospodarstwach. Bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety. Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
      Potrzebuję jeszcze trochę wyników!! :-) Wszelkie uwagi oraz opinie są na wagę złota.
      https://docs.google.com/forms/d/1FW7l0Z2l_QwDeqrka1vDu0YgRpRcvLA0zEvbp46L09g/edit
    • Przez matpol91
      Witam Ponownie, Jestem studentem Rolnictwa(II stopień) na SGGW. Piszę prace magisterską na temat wprowadzania nowych rozwiązań w gospodarstwach. Bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety. Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
      Potrzebuję jeszcze trochę wyników!! :-) Wszelkie uwagi oraz opinie są na wagę złota.
      https://docs.google.com/forms/d/1FW7l0Z2l_QwDeqrka1vDu0YgRpRcvLA0zEvbp46L09g/edit
    • Przez Rolnik11441
      Witam mam pytanie czy ktos mial taki problem w zetor forterra 11441 ze nie bylo wogole ciśnienia oleju?
    • Przez Paatryk12dsa
      Witam, moi rodzice prowadzą gospodarstwo o powierzchni 15 ha i hodowlę bydła mięsnego, gospodarstwo na 100% przepiszą na mnie i mam dylemat czy warto iść do szkoły rolniczej, czy lepiej wybrać inny kierunek ?  
  • Dodaj nową pozycję...
v