Przez
Maciek0903
Witam wszystkich forumowiczów jako nowy użytkownik.
Jestem od niedawna szczęśliwym ( z dnia na dzień coraz mniej szczęśliwym) posiadaczem john deere 2650 z TUR-em. Już na początku wymieniłem wszystkie końcówki drążka, krzyżaki uszczelniacze w zwolnicach, przeprowadziłem remont całej elektryki oraz wymieniłem kilka utwardzanych śrub w felgach. Wymieniłem oleje (hydrauliczny, silnikowy, w zwolnicach oraz przednim moście) wszystkie filtry oraz wyczyściłem taki filtr siatkowy pod skrzynią(wyciągany w bok). Gdy już szczęśliwy wyjechałem na pierwszą pracę polową pojawiły się następujące usterki:
1. Wyciek oleju przez dziwne otwory pod skrzynia - załączam zdjęcie ( od czego są te otwory?)
2. Na wolnych obrotach drży mi tylni podnośnik
3. Przy skręcaniu jedno koło przednie jakby "strzela" czy może to opona przeskakiwać?( zwolnica, felga oraz przekładnia jest ok)
4. Podczas podnoszenia TUR-a nie mogę skręcać kierownicą ( jakby przeskakuje, drży)
Wlałem 50 litrów oleju hydraulicznego SPIRAX S4 TXM 209 oraz 10 litrów oleju silnikowego RIMULA.
Czy przyczyną może być zbyt mała ilość oleju hydraulicznego?
Proszę o pomoc, jestem dopiero początkowym użytkownikiem john deera i dopiero się go uczę.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Pompa paliwa Belarus 320
Olej Kubota udt i super udt