Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zawsze idzie przez jakiś bank, kredyt jak kredyt, jak masz niskie oprocentowanie, to mniejszy rabat na zakupie. Czasem dużo się traci jak ci narzucą AC w konkretnej firmie może być większe nawet o 100% niż u konkurencji.

Opublikowano

Do suchy84. Witam jestem nowy na forum posiadam claas axos 330cx i mam z nim takie same problemy jak większość urzytkowników, dużo dymu mało mocy.Mam pośbę o kontakt tel lub meil chodzi mi o tego pompiarza ze Świebodzina.Gwarancja kończy mi sie za miesiąc i zastanawiam sie czy taz wysłać im tą pompę mój email :

dabrowski7406@gmail.com lub tel 607924582

Opublikowano

Witam wszystkich. Koledzy mam ten sam problem z axosem co wszyscy. Był bym wdzięczny za jakiś namiar do kogoś  kto mógł by mi to wyciągnąć i zrobić. Jestem z wielkopolskiego. Piszcie na maila marcin11741@wp.pl

Opublikowano

Dzisiaj odkręciłem tłumnik ten pod maską odpaliłem silnik i ku mojemu zdziwieniu ciągnik "przemówił" prawdopodobnie coś blokowało turbinę teraz wchodzi na obroty i fajnie sie zbiera nawet na 5 biegu i pod górke , z tym że bez obciążenia. Tłumnik założyłem zpowrotem i nic sie nie zmieniło jest ok. Jak sprawdzę z obciążeniem to napisze

Opublikowano

Witam, posiadam Axosa i pracuje bez zarzutów. Mam tylko jeden problem z nim, podczas jazdy nocą, światła pozycyjne odbijają się od bocznych szyb i praktycznie nic przez nie nie widać. Czy zna ktoś jakiś sposób aby coś zrobić z tymi lampami?

Opublikowano

może orientuje się ktoś z was co oznacza błąd E924? czasami się wyświetla a nigdzie nie mogę znaleźć o co chodzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do użytkowników axosa którzy podjęli krok zmiany katu wtrysku w pompie. Jak wam się te ciągniki dalej sprawują czy były przez to jakieś problemy?

Za miesiac mam odbierać axosa 340 cx i teraz trochę strach jeśli są takie poważne kłopoty :/

Opublikowano (edytowane)

Skoro tak wszystko sie psuje tylko Tobie to podejrzewam operatora a nie ciągnik.

A ja u Ciebie głupotę! Poczytaj wcześniejsze opinie o tym ciągniku. Operator ma pod sobą inne ciągniki i tam jest wszystko ok a wsiada w axosa i nagle nie wie jak się obsługuje ciągnik!

Edytowane przez KrzysztofSobczyski
Opublikowano

czy zwiększał ktoś moc w tym ciągniku i w jaki sposób ?

W moim (340 CX) serwis przestawiał ciągnik na zapłonie. We dwóch robili, około 2-3 godzin na spokojnie. Za pierwszym razem po przestawieniu ciągnik chodził jak burza, aż za bardzo, bo było słychać w nim jak zawory grają. Po zgłoszeniu przyjechali na poprawkę i teraz chodzi dobrze. Czy przybyło w nim mocy? Hmmm, jeżeli już to do 5 KM max. ale wątpię w to. Na pewno ciągnik jest żwawszy, lepiej wchodzi na obroty. Co do spalania jakiejś dużej różnicy nie ma, chociaż przy lekkich pracach (siewnik 4 rz. do qq, podsiew traw) w 6-7 l się mieści. Przy ciężkiej robocie trzeba się liczyć że min. 10 wciągnie na godzinę.

Wszystkim radzę się trzymac od modelu 340 cx jak najdalej, po 100 godzinach padła skrzynia, pompa hydrauliczna, czujnik od ciśnienia oleju w skrzyni, non stop padają cewki od rewersu. Ogólnie to jest złom 

Kolego, u mnie cewka rewersu jedna była wymieniana (ciągnik szarpał ruszając do przodu), na początku padła łopatka od rewersu. Z czujnikami jest problem zimą - od temp. silnika po włączeniu wskazówka wyskakiwała na max, po kilkunastu sekundach wracała do normy; z przednim napędem i światłami stopu, tj. gdy był zimny i po wciśnięciu stopu po kilku sekundach zapalały się żarówki z tyłu od stopu i załączał się przedni napęd (w większości nowych ciągników maszyna hamuje na 4 koła), po kilku minutach problem znika. Aaa, jeszcze na gwarancji był problem z WOMem, tzn. bardzo głośno chodził, jakby grzechotał, serwisant rozebrał wałek, ale stwierdził, że wszystko jest ok, dołożył jedynie małe podkładki, żeby zlikwidować minimalny luz. Chodzi tak jak wcześniej, chociaż nie ma problemów z wałkiem (chodzi lekko, wszystko się zazębia dobrze). 

Opublikowano

Panowie, mam pytanie. Pojawił się u mnie problem z hamulcami??? Sprawa wygląda tak: odpalam ciągnik, wyjeżdżam na drogę i nie mogę go rozbujac, kopci strasznie, nie może wejść na obroty. Gdy wcisne sprzęgło i daje gazu to normalnie do 2250 idzie licznik. Po przejechaniu pół kilometra problem znika i ciągnik idzie normalnie, problem pojawia się ponownie powiedzmy następnego dnia gdy ciągnik jest zimny. Ktoś coś??

Opublikowano

Co do wskazówki wskakującej na max to nie jest to problem czujnika, podpowiem, ze należy szukać przy schowku akumulatora rozwiazania tego problemu   ;)

a można wiedzieć dokładniej w czym tkwi problem, bo mam to samo w Axos 340cx i nie wiem jak to zlikwidować zimą?