Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W mojej okolicy pracują 3 axosy, 2 320 i mój 330 narzeka tylko jeden bo mu duzo pali ma mało siły, czepia do niego agregat uprawowo siewny 3 m, pług 4 x40 ziemie ma 3 kl z dominacją gliny, jak to usłyszałem to ręce mi opadły mówie mu chlopie do tych maszyn to ciągnik co najmniej 110 KM a tego axosa to szybko zajeździsz i będziesz miał pretensje do firmy że ci bubla sprzedała. Niech sobie ludzie uzmysłowią że dajmy na to axos 320CX moc 87 KM odiąć 5 KM na klime 5 na mokre sprzęgło więc zostaje 77KM minus 20% zapasu mocy to sami policzcie jaka jest realna moc i jaki powinien być dobór maszyn .

Opublikowano

witam mam małe pytanko nie wiecie czy axos ma wolny spływ oleju chodzi mi o to zeby grimme podłączyć a tam olej musi krążyć cały czas do okola , z góry dziękuje za odpowieć :)

Opublikowano

do suchy 1984 zeby był wolny spływ oleju to wkręc końcówkę gniazda euro do rurki wlewu oleju, tak ma w swoim zrobione i działa poprawnie a to w serwisie mi tak doradzili, tylko dodaj kolanko jest wygodniej

Opublikowano

mam claasa axosa ma dopiero 12mh , problem jest taki słaby kopci i jak jest zimny pluje jagby paliwem z rury , serwisant mówił ze oni nic nie mogą zrobić , jedynie po gwaranci na swoją rekę wyjąć pompe przestawić kont wtrysku i zmniejszyć dawkę , powiedział ze bedzie dóżo lepiej mniej bedzie palił i bedzie miał kopa , stwierdił to ze tak się dzieje poto zeby niby schłodzić paliwo czy coś , zeby uzyskać euro 3 albo 4 nie wiem bo nie pamiętam.

kolego przerabiam ten temat z hamownią i pompą juz walcze z nimi 6 miesiecy jak chcesz porozmawiać napisz e-mail adam-kopinski@wp.pl moze miał ktoś taki problem i udało mu sie go rozwiązać tez prosze o kontakt

Opublikowano (edytowane)

Witam mam claasa axos 330 cx i narzekam na niesmowity brak mocy, przykładowo ciągnik nie może po asfalcie wyjechać pod góre na pusto na max prędkości co w zetorze 5320 jest nie do pomyslenia, czy ktoś może przerabiał temat z hamownią?. Prosze o pomoc

Edytowane przez andrew64003
Opublikowano

andrew 64003 mam ten sam problem ciagnik z pustą przyczepą pod wiadukt spada z obrotąw masakra :( a powieccie mi ile macie obrotów na biegu jałowym ? u mnie w axosie 330 cx jest 920 i są tak szybkie ze cięszko spokojnie mi ruszyć ? macie jakieś momysły ?

Opublikowano

andrew 64003 mam ten sam problem ciagnik z pustą przyczepą pod wiadukt spada z obrotąw masakra :( a powieccie mi ile macie obrotów na biegu jałowym ? u mnie w axosie 330 cx jest 920 i są tak szybkie ze cięszko spokojnie mi ruszyć ? macie jakieś momysły ?

u mnie obroty mam w granicach 820 axos 320 ma 300 godzin i na brak mocy nienarzekam daje rade z plugiem 4x40 agregat uprawowo siewny agromasz 3 metry te silniki sa montowane chyba tagze w mc cormiku,polmocie framtaku,massey fergusonie seri ii4000 wiec cos musi byc nietak kolega ma 340 100godzin i tez w porzadku

Opublikowano

ja tam obroty sobie skręciłem i mam 720-740 bo i tak trzeba gazu dać żeby ruszyc. W moim tez wszystko w porzadku jest z 2011r i ma teraz 500 godzin model 340cl, drobne pocenia koło pompy hydraulicznej i koło orbitola były ale zlikwidowałem,chodzi w pługu 4x35 unia tur, agregat famarol na 40ha

Opublikowano

zmniejszanie obrotów nie jest wskazane, ponieważ może to spowodować że pompa hydrauliki nie da odpowiedniego ciśnienia na sprzęgło i skrzynie biegów. Oczywiście jeśli masz ciągnik full mechanik, to problemu nie ma, ale te bardziej zaawansowane mogą ucierpieć :)

Opublikowano

zmniejszanie obrotów nie jest wskazane, ponieważ może to spowodować że pompa hydrauliki nie da odpowiedniego ciśnienia na sprzęgło i skrzynie biegów. Oczywiście jeśli masz ciągnik full mechanik, to problemu nie ma, ale te bardziej zaawansowane mogą ucierpieć :)

tez tak uwazam bo nawet zwykla skrzynia mechaniczna w nowym ciagniku ma wymuszony uklad smarowania sam mialym przypadek ze zgasilem ciagnik w znacznym przechyle do przodu i po odpaleniu odezwal sie alarm braku cisnienia w skrzyni po wyjechaniu wszystko wrucilo do normy

Opublikowano

byłem napalony na tego axoasa 340 c ale troche sie zniecheciłem tymi wypowiedziami cena jaka mi zaproponowali to 227tys brutto z ładowaczem czołowym fl 80 oponki 440/65 r24 tył 540/65r34 do tego klima fotel pasazera halogeny

Opublikowano (edytowane)

ja płaciłem na wiosne za 330cx 149tyś neto z pełny wyposażeniem tylko nie mam tuza tylko 400kg obciązników

kolego gdzie kupowałeś tego axosa ?

Edytowane przez Piotrek270893
Opublikowano

WItam.chciałbym się od Was dowiedzieć jakie macie opinie o silniku perkina (ok.90km) w euro 3.Czy wg. Was jest on troszke "zmulony",nie wchodzi tak szybko w obroty?Ile wynosi spalanie(w jakiej pracy)?I wasza ocena o tym silniku?

• Like 2
Opublikowano

WItam.chciałbym się od Was dowiedzieć jakie macie opinie o silniku perkina (ok.90km) w euro 3.Czy wg. Was jest on troszke "zmulony",nie wchodzi tak szybko w obroty?Ile wynosi spalanie(w jakiej pracy)?I wasza ocena o tym silniku?

• rep_up.png
  • 0

Witam. Moja ocena na temat silnika to tak jak napisałes zamulony nie wchodzi na obroty, i zero elastycznosci byle jaka gorka silnik schodzi z obotow. U mnie spalanie w 330cx to tragedia np. agregat uprawowy rolmako 3metrowy, 14litrow na godzine lub hektar bo nie ma mocy zeby moc szybciej to zrobic. Moim zdaniem porazka claasa. Rozmawialem z kilkoma wlascicielami tego ciagnika to kazdy podziela moje zdanie a sprzedawcy umywaja rece