Skocz do zawartości

Fortschritt E-512 - wszystko o tym kombajnie.., zdjęcia ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie, mam dziwny problem z odpowietrzeniem ukladu hamulcowego :blink: odpowietrzamy az z odpowietrzników nie bedzie lecial sam płyn, a mimo to pedał hamulca nie rośnie.. Dodam że wymieniliśmy odpowietrzniki, pompe hamulcową, ktoś wie co moze byc przyczyna?

Opublikowano

panowie, mam dziwny problem z odpowietrzeniem ukladu hamulcowego :blink: odpowietrzamy az z odpowietrzników nie bedzie lecial sam płyn, a mimo to pedał hamulca nie rośnie.. Dodam że wymieniliśmy odpowietrzniki, pompe hamulcową, ktoś wie co moze byc przyczyna?

Czy popychacz starej i nowej pompy jest identyczny?

Opublikowano

tak, identyczny. Na nowej pompce pedał hamulca ladnie rosl do pewnego momentu, potem nagle spadał i totalny brak cisnienia w ukladzie

po 5 godzinach grzebania, sprawdzeniu trzech innych pomp kombajn hamuje, co prawda na jedno koło ale zawsze cos (rurka od rozdzielacza zostala odlaczona i w to miejsce podlaczona rurka od jednego koła)

Opublikowano

Aja mam taki problem w 512 ze jest słaby,pod górki musze młucicz bez przyspieszacza a z gorki idzie jak glupi i w tęgim zbozu jest bardzo mułowaty i trzeba wolno jezdzic, zchowuje sie tak jakby brakowało mocy

Opublikowano

Odstojnik paliwa przy pompce zasilającej, a raczej sitko w nim, przytkany daje takie właśnie objawy.

pompka zasilająca jest nowa, wczoraj pozakładalem nowe opaski na przwód paliwowy ktury idzie od zbiornika do pompy

Opublikowano

Ja miałem jakieś paprochy pod zaworkiem w pompce , nie zauważyłem i wyjeździłem zbiornik do końca , pewnie coś w ciągnęło , kombajn raz szedł dobrze raz stawał , pomogła dopiero wymiana pompki .

Opublikowano

Witam panowie mam do kupienia taki kombajn Fortschritt E 512 ale cena strasznie tania i nie wiem czy to będzie dobry zakup mamy ogółem 30 ha cena ponad 16 tyś opłaca się go wziąść? heder 4,20 m

Opublikowano

Opłaca się kupić fortschritt E 512 za 5 tyś

Silnik jest uszkodzony (najprawdopodobniej zatarty)

Dodam ze kombajn jest garażowany i nie używany od ponad 6 lat

Co o tym sądzicie??

Opublikowano

no nareszcie mi sie udało kupiłem forszaja e-514 z sieczkarnią z 1988r . sprowadziłem go z czech za nie uwierzycie ile

15 tyś. zł z transportem :) dodam że w jedną strone było 300km transport wyszedł 3000zł :D

Opublikowano

niebieski

powiem tak ten kombajn znalazł handlarz który ściąga jakieś droższe maszyny. Znalazł go przypatkowo tzn. nie znalazł tylko czech kazał mu go zabierać bo inaczej nie sprzeda mu tam jakiejś maszyny. On go nie sprowadzał tylko wystawił ogłoszenie do gazety AutoGiełda. pisało tak E-514 1988r sieczkarnia stan bdb 12.000tyś ,pomyślałem że sie to E-512 ale nie. zadzwoniłem i w ciemno kupiłem i nie żałuje :) opłacało sie za takie pieniądze :D to nawet E-512 z sieczkarnią cieżko dostać.

Opublikowano

witam kupilem e512 powiem wam ze stan mega idealny sam jestem w szoku tylko problem nie daje paliwa na wtryskiwacze jak mozecie to napiszcie troche otym stworzeniu wczesiej kosilem zo56

Opublikowano

witam kupilem e512 powiem wam ze stan mega idealny sam jestem w szoku tylko problem nie daje paliwa na wtryskiwacze jak mozecie to napiszcie troche otym stworzeniu wczesiej kosilem zo56

ogólnie to w tym kombajnie jest problem z pompka podającą można go zgasić i nie zapalić na polu bo sie zapowietrzy :( ja tam mam czasami a mój sąsiad to wo gólę pół żniw stał na polu i chciał go wnet podpalić ;/ nowa pompka podająca a paliwa nie podaje ;/ a co do twojego problemu to jeśli pompka podaje do pompy wtryskowej a dalej już nie to zobacz końcówki wtryskiwaczy a jak są dobre to może sekcje w pompie padły i do regeneracji trzeba dać.