Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko że ten wałek niezile kosztuje a i z dostępnością też nie jest ciekawie. Przerabiałem już ten temat z serwisem. W przyszłym tygodniu jade na test ile ten traktor naprawde ma koni

Opublikowano

CNH napisz jaką moc faktycznie ma ten traktorek ,pochwal się na forum sposobem podniesienia mocy .Też jestem z Łódzkiego mam podobny traktor i też chętnie bym go podkręcił dlatego ten temat mnie interesuje i będę go śledził

Opublikowano

T5060 Przed dodaniem mocy mial okolo 100km a teraz ma niecałe 118km

W przypadku tego ciagnika zwiększenie mocy jest możliwe przez zwiekszenie dawki palliwa

Narazie jezidziłem tylko po drodze ale jest już odczuwalna różnica mniej gazu a wiecej siły

Opublikowano

Kolego napisz coś więcej o tym podniesieniu mocy kto mierzył Ci to i kto przestawiał Ci tą pompę sam posiadam jxu i myślę o bezpiecznym dodaniu mu mocy .może istnieje możliwość podjechania do Ciebie i obgadania tego tematu

Opublikowano

Moc mi sprawdzała firma z wrocławia miała kilka zleceni w okolicy między innymi u kolegi podnosiła moc w jelonku i ja podjechałem z czystej ciekawosci by sprawdzic co i jak .

mocy orginalnej przy przebiegu 700 mth pośadał 98km a najwyrzszy moment obrotowy przy obrotach wałaka 700 około z tego co pamietam .

Po przestawieniu pompy posiada 118km a moment obrotowy teraz jest 830 obrotów wałka (wom bo na chamowni sprawdzana jest moc przy obrotach wałka 1050 do 380)

Jak ktoś chce się w to pobawic to wystarczy podkrecic dawke paliwa i to wszystko co potrzebne jest by zwiekszyc moc .

Teraz wtransporcie już czuje się tą różnice zobaczymy jesienia w orce co pokaże.

• Like 1
Opublikowano

Kolego cnh podniesienie mocy polegało na zdjęciu takiego gumowego kapturka na pompie potem poluzowanie kontry i wkręcenie śrubki w prawo ale wszystko z umiarem tak żeby za mocno nie kopcił. Jeżeli się mylę to mnie popraw bo będe kręcił swojego .

Opublikowano

wszystko sie zgadza ja bym sam to zrobił ale jak była możliwość sprawdzenia tego za małe pieniądze to dlaczego nie .

odkontrowac i śróbokrętem przekręcic około 3/4 obrotu w moim przypadku bylotroszkę więcej .

Jak narazie nie kopci a ze spalaniem to jeszcze wam niepowiem bo zabardzo mniemiałem możliwości dłuższego sprawdzenie . Za dwa tygodnie będę miał kurnik to zobaczy y ile pali w transporcie i jak z mocą

Opublikowano

cnh -te troszkę więcej to nie przekroczyc całego obrotu czy jeden pełny obrót bo żebym nie podkręcił do 140 km.W następnym tygodni jak pogoda pozwoli będę gnój woził przyczepo to zobaczymy jak będzie szedł.Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego co mi pompiarz kiedyś mówiłto s mialo obrut można przekrecić umnie jest niecały

A i puki pamietam jak ktoś bedzie podkręcał dawke paliwa to i ałtomatycznie wzrosna wolne obroty wiec śrubką lib dziwigienka trzeba wyregulować

i tu jest jeszcze z tym dobrze ze można powrucić do położenia pierwotnego zawsze

Opublikowano (edytowane)

Jak jest z mocą na wolnych obrotach,np przy ruszaniu

Co ile wymieniacie filtr hydrauliczny co 300h? czy da się przeciągnąć 600, i jak z filtrem od wspomagania, wymieniać czy tylko wymyć?

Edytowane przez kris31
Opublikowano

A ja słyszałem że Fabryka ma zrobić na całą polskę około 100 ciągników t5060 , wczoraj był u mnie klient oglądać i mówił że na kwiecień ma być t5060 . 160 netto w full bez ehr , także jak ktoś chce niech łyka :)

dokladnie to tylko 86 szt na polske podono. T5060 z ehr 150netto mi sprzedali

Opublikowano

wszystko sie zgadza ja bym sam to zrobił ale jak była możliwość sprawdzenia tego za małe pieniądze to dlaczego nie .

odkontrowac i śróbokrętem przekręcic około 3/4 obrotu w moim przypadku bylotroszkę więcej .

Jak narazie nie kopci a ze spalaniem to jeszcze wam niepowiem bo zabardzo mniemiałem możliwości dłuższego sprawdzenie . Za dwa tygodnie będę miał kurnik to zobaczy y ile pali w transporcie i jak z mocą

Czy ta śrubka od regulacji dawki paliwa jest na pewno na śrubokręt bo znalazłem pod gumowym kapturkiem śrubkę ale taką kwadratową z taką jakby podkładką w środku i czy to czasem nie jest ta śruba? Jest ona z tej samej strony pompy co przewody paliwowe które idą do wtryskiwaczy.

Opublikowano

Jest to twój pierwszy ciągnik? Snujesz takie fana bele że jak czytam twoje posty to się zastanawiam czy stałeś przy tym ciągniku. Co do twojego problemu lewy też się rozkręca ale trzeba łącznik cięgna z jednej strony odczepić wyjmując sworzeń i wtedy rozkręcasz cięgno.