-
Podobna zawartość
-
Przez Gość johny22
Poszukuje siewnika do poplonów najlepiej jak by był to nowy zestaw, preferował bym układ z rurami wysiewającymi w ilości +/- 10szt na 3m robocze. Na co ciekawego zwrócić uwagę, co możecie polecić co się sprawdza dla wysiewu drobnych i grubych nasion?
-
Przez Krystian6830
Witam zastanawiam się nad wyborem kukurydzy na kiszonke.
Czy na polu którego gleba to tak 4 i 5 klasa (moze trochę 3) można posiac odmiany maisadour mas 18t lub valterinio kws czy znacie jakiś lepsze ?
A tak przy okazji to jaka polecacie kukurydzę na ziarno ?
-
Przez Krystian6830
Jestem tu z pytaniem jak przykrywa się kiszonkę w silosie???
rozwija sie po prostu folie i rozkłada ?
Bo ja słyszałem że najpierw jeszcze jak nie nie kukurydzy ma to folie daje sie na sciany i na koniec zagina do środka
Wiecie jak to się robi ?????
-
Przez Ist
Czy są jakieś przeciwwskazania co do stosowania soli potasowej pogłównie w jęczmieniu jarym? Próbowałem rozsiać dzisiaj lejkiem ale zj_bane mieszadło zmieliło sól i wszystko zwiewa. Dzisiaj będę już siał i nie zdążę ogarnąć tematu z rozsianiem. Stosował ktoś sól pogłównie? -
Przez ursusc335m
Witam. Mógłby mi ktoś doradzić jaki poplon zasiać na koniec kwietnia, początek maja po ziemniakach? Chodzi mi o to, że pole ten rok odpoczywa (nie sieję zbóż bo nie hoduję zwierząt ) i nie wiem co zasiać żeby okres do kwitnięcia tego poplonu i jego orki był dłuższy niż gorczycy czyli ok. 2 - 2,5 miesiąca ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Arion 620c
Poplony pod kukurydzę po pierwszym minusie