Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do ciapka zdecydowanie lżejsza będzie welger ap-41 niż sipma. Sam robiłem taką welgerką dobrych parę sezonów i bardzo dobrze szło. Z resztą ap41 to bardzo dobra prasa tylko starowina. A z rolującą sobie trzydziestki nie wyobrażam. Raczej minimum c360.

Opublikowano

Jak z kostka to da rade , ja do 60 miałem prasę Claas 55 , ale tej to bym nie polecił ponieważ : za ciężka ,za duża i za droga i ciągnik miał z nią ciężko .

Sprzedaliśmy ją a kupiliśmy New Holland , lux :lekka ,ten sam podbieracz , tańsza , ciągnik jej nie odczuwa zbytnio i dobre jest w niej to że można dopasować części od Sipmy

Opublikowano

nie zobacze bo mi ten link nie działa ale sądzzę, że jest tam jakiś fajny zestaw typu kacap+pług 4-skibowy...

To, że ciapkiem da się ubić parę paczek jakąś ciężką prasą to nie znaczy że tym da się robić.

Ja do swojego ciapka podczepiłem sieczkarnię mengele MB300 tylko po to, żeby przetransportować ją do garażu. Mogłem zrobić wtedy zdjęcie i umieścić na AF i przekonywać ludzi, że super idzie.

Opublikowano

u mnie sąsiad ma welgera jakiegoś i podczepiał do niej T-25 i ciągnik dawał radę. podczas zwijania słomy jak wyrzucił bałdę to jakoś jechał ale gdy dobijał to ciągnik praktycznie stał w miejscu a czarny dym z komina. podczas zwiózki taką bałdę słomy można by było podnieś samemu bez użycia tura. do c-330 polecił bym poską kostkującą z-224 jak ktoś jest zainteresowany kupnem to proszę pisać na gg mam taką na sprzedarz

Opublikowano

dołączę się do tematu bo też prasowałem kostką ciapkiem i na usługach też i nie było problemu z brakiem mocy,tylko już 2 razy robiłem skrzynie i raczej nie będę czepiał już do 30 a na pewno do siana.Napiszcie czy wy też macie takie przypadki, czy tylko ja.Ale bez ściemy

Opublikowano

ale to skrzynia padła od prasy? i czemu do siana nie? u mnie tam nie było problemów ze skrzynia dopiero w 8 roku prasowania był robiony pierwszy remont silnika. wiec nie wiem czemu masz problemy ze skrzynia może masz prasę bez przeciwwagi?

Opublikowano

ja to swoja 330M ciągałem prase new holland 270 i spoko się nią prasowało oczywiscie z drabinka smigałem i podczepioną przyczepą a nie na pusto i dawała rade sobie znakomicie

Opublikowano (edytowane)

Tematy połączone

Jak w Temacie.

Poszukuje Prasy Do Ciapka

Cena Do Wydania Na Prasę 8-9K

Czekam Na Szybka Odp.

Edytowane przez KRISTOFORn
Opublikowano

Zle to troche rozpisalem chodzi mi o to jaka prasa bedzie dobra do ciapka bedzie moze ze 15-22 ha

A zaniedlugo bede zaczynal sianiokosy i potrzebuje dobrej porady ktora prasa bedzie dobra

Opublikowano

Polecam New Holland 276 lekko pracuje części w większości pasują od polskiej sipmy. Jest lekka jeśli masz coś na podmokłych terenach to w sam raz. Sam pracowałem c330 z tą prasą przez kilka ładnych lat więc wiem co mówię.

Opublikowano

Nie wmawiaj ludziom że " części w większości pasują od polskiej sipmy."Napisz że kilka :)