Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z tych co było na wybrane szkoły w polsce w grudniu 2008 dostałem 80 punktów ze wszystkiego, bo z anglika kiepsko mi poszło( naprawdę to kicha a nie kiepsko).

A teraz w styczniu też krajowy był nowy na 2009 rok próbny i trudniejszy niż tamten to dostałem łącznie chyba 70 punktów.

Nie chce się uczyć i dlatego ale mam nadzieję,że mi na końcowym lepiej pójdzie a anglik przez pierwsze 3 lata nie będzie liczony,więc można dostać nawet 2 punkty i się nic nie stanie,tylko wstyd w nowej szkole będzie się pochwalić.

Opublikowano

Witam wszystkich szanownych użytkowników AF

- Ja chcę złożyć papiery do następujących szkól:

- Zespół szkół budowlano-energetycznych w Ostrowie wielkopolskim

- Technikum mechatroniczne w Ostrzeszowie

- Technikum Rolnicze w Słupi

Opublikowano

Ja z średnią 3.5 87punktami z egzaminu i wilkoma osiągnięciami sporrtowymi mam zamiar iść do technikum nr1 w ostrołęce o profilu technikum mechaniczne pojazdów samochodowych

Opublikowano

A ja mam dylemat <_< nie wiem czy isć do Technikum weterynaryjnego czy do Liceum bio-chem.Problem taki że do najblizszego TW mam ok 100 km(Września)a do bio-chem ok 15km(Rawicz)Co mam robić?Pomóżcie!!!!!

Opublikowano

Wybór szkoły mnie przerasta. Niemoge się zdecydować do jakiej szkoły pójść.

Zastanawiam się nad:

- I LO

- II LO (bardzo chciałbym tam pójść ale niewiem czy się dostane)

- III LO

Wszystkie szkoły wymienione powyżej znajdują się w Chełmie, jeśli możecie mi pomóc w wyborze nowej budy piszcie na PW. Po szkole ponadgimnazjalnej mam zamiar pójść na studia związane ze strażą graniczną, bardzo mnie to interesuje i uważam że jest to moja przyszłość. Po zrobieniu studiów będę miał odrazu stopień podporucznika.

Opublikowano
Witam wszystkich szanownych użytkowników AF

- Ja chcę złożyć papiery do następujących szkól:

- Zespół szkół budowlano-energetycznych w Ostrowie wielkopolskim

- Technikum mechatroniczne w Ostrzeszowie

- Technikum Rolnicze w Słupi

U nas w Praszce też jest mechatronika.

A co do próbnych egzaminów to z anglika miałam 41pkt, z humany (test z 2007r) miałam 47pkt. zawaliłam analizę wiersza, z mat-przyr. natłukłam 28pkt czyli tyle ile średnia klasy (test z 2005r). <_<

Dzisiaj byłam na targach edukacyjnych ze szkoły i gadałam w nauczycielką pobliskiego TR, no i teraz nie wiem, ciagle się zastanawiam, nie wiem czy dam radę w technikum, nie pracując w gospodarstwie od dziecka, nie mając własnych maszyn i zielonego pojęcia o jakiś naprawach itp. Znów kuszą mnie praktyki w najlepszych gospodarstwach w okolicy (zajrzyjcie do mojej galerii z dożynek to będziecie wiedzieć jakie są gospodarstwa), darmowe prawo jazdy kat.T i B oraz uprawnienie na widlaka ze zmianą butli. :)

Zebrałam trochę ulotek, informacji (7długopisów i smycz, ale to już szczegół i napchałam się ciastek z zawodówki gastronomicznej i OHP, fajnie było). :)

Opublikowano

Tak jak mówi kolega, jeśli masz zamiar w przyszłości zajmować się naprawą maszyn i ciągników rolniczych to idź na mechanizację rolnictwa, natomiast jeżeli masz w planach założenie hodowli i uprawę roślin to idź na kierunek technik rolnik <_<

Opublikowano
Wybór szkoły mnie przerasta. Niemoge się zdecydować do jakiej szkoły pójść.

Zastanawiam się nad:

- I LO

- II LO (bardzo chciałbym tam pójść ale niewiem czy się dostane)

- III LO

Wszystkie szkoły wymienione powyżej znajdują się w Chełmie, jeśli możecie mi pomóc w wyborze nowej budy piszcie na PW. Po szkole ponadgimnazjalnej mam zamiar pójść na studia związane ze strażą graniczną, bardzo mnie to interesuje i uważam że jest to moja przyszłość. Po zrobieniu studiów będę miał odrazu stopień podporucznika.

a nie chciałbyś do technikum? masz zawód i dodatkowo maturę potem w razie studiów technicznych jest dużo lżej niż po liceum. ale jezeli wolisz liceum to nie wiem któro ci doradzić. osobiście zapraszam cię do "jedynki". sam tam uczęszczam <_< myślę że wiesz która to szkoła?

Opublikowano

no ale przeciez po technik mechanizacji rolnictwa to tak jak po technik rolnik + mechanizator mam racje ?? czyli chyba lepiej miec dwa w jednym ja wlasnie sie tam wybieram na technik mechanizacji <_<

Opublikowano

kogo tu masz urazac hehe przeciez kazdy wie jak sie uczy i jak sie ktos uczy slabo to nie powinien sie obrazac jak ktos mu to powie ale nie o tym mowa ..... ja mam srednia taka sama jak Dawid777 i z testow (2) bd mial ok 60 pkt plus oceny i powinienem sie spokojnie dostac <_< a jak myslicie dobrze ze test z angielskiego sie nie liczy czy nie po dla mnie to chyba lepiej a wy co o tym myslicie ??

Opublikowano
kogo tu masz urazac hehe przeciez kazdy wie jak sie uczy i jak sie ktos uczy slabo to nie powinien sie obrazac jak ktos mu to powie ale nie o tym mowa ..... ja mam srednia taka sama jak Dawid777 i z testow (2) bd mial ok 60 pkt plus oceny i powinienem sie spokojnie dostac :) a jak myslicie dobrze ze test z angielskiego sie nie liczy czy nie po dla mnie to chyba lepiej a wy co o tym myslicie ??

to po co go pisać jak sie nie liczy paranoja ... żal.pl!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

tez tak pomyslalem ale co zrobisz tak zarzadzili ... napewno bedzie brany pod uwage w jakis szkolach jezykowych ale do punktow sie nie zalicza i tak ma byc przez 3 lata podobno :)

Opublikowano

Co wybrać? Średnia w 3gim. około 4 i 110 punktów z testów. do wyboru:

- technik mechanizacji rolnictwa 4 lata (jestem początkujący, obecnie robimy hamulce, głowice w 60-tce. Powiem, że mi się to spodobało.)

- LO 3 lata + szkoła rolnicza 2 lata

MR i 50 tys. można dostać bez studiów?