Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może wiecie cóś o tym Fentdzie? Macie może jakieś zdjęcia z nim lub wiecie po ile one chodzą? Bo myślimy nad takim z wujkiem na spółke ale nie wiem prawie nic o tym ciągniku. Ratujcie.

Jeśli będzie kosztował coś 60.000zł to może sie u nas pojawi.

Opublikowano

Z takim ciągnikiem się jeszcze nie spotkałem ani w rzeczywistości ani na aukcjach ciekawie wygląda ale za 60tys to na pewno nie znajdziesz w których latach były one produkowane??

Opublikowano

Jechalem Fendtem Xylonem 522 i fajne odczucia wam powiem, siedzenie pasażera, kabinka szeroka, V max 50 km/h, silniki 4 cylindrowe, widoczność super, tylko ma jedną wade- bardzo lekki przód, gdy ruszaliśmy z pod światel z laweta na której był kombajn to odrazy uniósl sie przód, jednak ma przedni TUZ więc obciążniki można założyć. :)

Opublikowano

Za takiego Fendta spokojnie trzeba dać ponad 100 tys., był do sprzedania ten akurat co nim jechalem za 125tys. :)

Ps. Niech ktos poprawi temat nie Xylion tylko Xylon

Opublikowano

hehe - według terminologi jest to nośnik narzędzi full-wypas - czytałem gdzieś ze Fendt zrezygnował z jego produkcji gdy firmy produkujące zaweszane maszyny do zbioru buraków cukrowych zaczęły wycofywać je z oferty - bo bardzo często ciągnik ten był kupowany właśnie w tym celu aby z przodu zainstalować ogławiacz przyczepiany a z tyłu wyorywacz

Opublikowano

Raczej zrezygnowano z jego produkcji z powodu zbyt małej ilości zamówień (było nie było nawet jak na Fendta był bardzo drogi),niestety również mocno awaryjny-ale i tak chciałbym go mieć ;)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Szwagier zastanawia się nad kupnem FENDTa XYLONiona 520 z ładowaczem jako główny ciągnik na gospodarstwo.

Głównymi zadaniami jego by było oranie,wożenie i załadunek obornika,belowanie,zwożenie bel i koszenie.

Jak jest z dostępnością część do tych modeli ( z tego co się orientuję już ich nie produkują)

Co sądzicie o tym ciągniku do ładowacza.Moim zdaniem jest genialny do niego lekki przód a tył dociążony ( do ładowacza nie ma lepszego chyba)

Proszę o wszelkie informacje i opinie.

Opublikowano

Ciągnik ma bardzo ciekawą konstrukcję. Ładowacz bardzo dobrze komponuje się z tym ciągnikiem. Jego budowa pozwala na bardzo wygodną i szybką jazdę. A dostępność części jest taka że u Korbanka wszystko będzie.

Opublikowano

Mój Wujek miał Xylon 524 i 522 z ładowaczem czołowym użytkował przez rok , fajny traktor , tylko kiepskie dojście do naprawy silnika np. wymiana turbiny , pompy wodnej itp. :-)

Ogólnie silny i bardzo dobry skręt :-) Widocznosć bardzo dobra :-) w tej chwili obu się pozbył , ma CLAAS Arion 520, JD 6320 ,Fendt 309 c ,Case CS 86 .

Choruje na Fendta z serii 700 ... :-D

Serdecznie pozdrawiam i myślę że pomogłam :-)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Bo dylemat leży wciąż między

fendt xylon, fendt serii 600 i ewentualnie serii 500.

Ale raczej był by bliższy xylonowi z racji ładowacza.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A dlaczego jak można wiedzieć sprzedał xylony.

Tylko ich jedna bolączka do że są 4 garowe.

Opublikowano

Witam bardzo dobra i fajna maszyna, to że silnik 4-ro cylindrowy i leżący jak kidyś w fiatach ,,bis''jest uciążliwe w naprawie fakt ale kupujemy go by im pracować a naprawą nich się martwią mechanicy Ciekawostką jest to że w którymś modelu jest blokada bigu w wybieraku usówając ją jeździmy 60km/h.Bardzo poręczny w transporcie, w pracach z ładowaczem oraz z przednim tuzem np odśnieżanie. Wadą są słabe hamulce i mało widoczny tylny tuz ale jaka wielka kabina !!!