Skocz do zawartości

Proxima 8441 czy New Holland TD 80D (TD 5030)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!!!

Który ciągniczek wybralibyście, bo ceny są takie same.

najlepiej pod kątem ogólno użytkowym jako główny ciągnik w gospodarstwie, zarówno do pługa (4 skiby) jak i do przyczepy, po prostu do wszystkiego, a może jeszcze jakiś inny w okolicach tej ceny (110-120tys.).

Opublikowano

tylko nie Farmtraca to jest najgorszy syf jaki mozna kupić a same roller jest za letki do pługa mam proxime 8441 i narazie jest gut ciagam 4 skiby 4x35 ale msze kupic inny plug bo jest mało a nh słyszałem ze niema najlepszej opini

Opublikowano

Osobiście wybrałbym z tej dwójki New Holland-a :) Byle nie PRONAR.

Opublikowano

jeśli sie nie mylę to niestety nie ma na naszym rynku żadnych lamborgini ani same 80 konnych, czy są, a tak to gdzie??? a jak te NH tdd się sprawują bo nie wiele o nich wiem, poza tym że są sporo tańsze jak TL-ki, i dlaczego(bo chyba coś za coś) czy to tylko różnica w wyposażeniu????

Opublikowano

Mój sąsiad ma NH td80d też w roli głównego ciągnika do orki jak i do prztczep i z tego co wiem to mu się dobrze sprawuje i nie narzeka jest bardzo zadowolony ja też bym go wybrał :D

Opublikowano

Jezeli NH miesci sie w Twojej cenie to wybral bym jego 8) zawsze lepszy komfort w kabinie, mniejsze zuzycie paliwa, i lepsze skrzynie biegow ::)  No i zawsze NH ;)

Opublikowano

waśnie mam też taki sam problem Proxima czyNh td80  prosiłbym o bardziej konkretne informacje na temat wad i zalet tych ciągników. dziś słyszałem opinie od gościa co ma trzy NH imówił że serja TD jest niezbyt udana,  inne chwalił ale TD nie polecał

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Wg mnie Proxima. Nie powinno byc problemów z serwisem. Koszty napraw bedą o wiele nizsze a części łatwo dostępne.

Opublikowano

Jesli juz Jelonek to 5720, ale to raczej nie ta klasa co proxima i td no i cena. W tej cenie (110 - 120 tyś.) to będzie również forterra 80 KM - podobno całkiem niezły ciągniczek.

Opublikowano

moim zdaniem proxima jest OK i nie wiem czy więcej spali od NH TDD, jest mniej wypasiona od NH ale to jest dobry ciągnik czego nie można powiedzieć NH TDD, te większe są naprawde dobre ale nie TDD, może teraz będą lepsz bo słyszałem że ich produkcje przenieśli z Turcji do Włoch

Opublikowano
Hmmm... lepiej znam Zetora niż tego NH. Zetor zawsze sprawdzona maszyna, a jak coś nawali to można samemu zrobić. Na dodtek części są tanie i ogólnodostępne.

jasne części ogólnodostępne ostatnio jak robiliśmy wspomaganie w 7245 to na "głowiczkę" do siłownika czekaliśmy ponad 2 tygodnie szkoda słów

Opublikowano

W mojej miejscowości kumpel miał dylemat Proxima 8441 lub NH TD80, postawił na NH, ma klime i rewers, niecałe 120 tyś zapłacił, a za podobnego zetora(z klima i rewersem) prawie też tyle mu wyszło.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v