szmyra

Members
  • Ilość treści

    24
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

1 Neutral

2 obserwujących

O szmyra

  • Ranga
    Nowicjusz

Ostatnio na profilu byli

1473 wyświetleń profilu
  1. Witam, posiadam książkę serwisową do modeli John Deere 6100 - 6900, kody błędów, ustawienie, schematy elek, hydraul. Itp, jeśli ktoś zainteresowany to wiadomość na priv. Pozdrawiam.
  2. Witam, posiadam książkę serwisową do modeli John Deere 6100 - 6900, kody błędów, ustawienie, schematy elek, hydraul. Itp, jeśli ktoś zainteresowany to wiadomość na priv. Pozdrawiam.
  3. Witam, posiadam książkę serwisową do modeli John Deere 6100 - 6900, kody błędów, ustawienie, schematy elek, hydraul. Itp, jeśli ktoś zainteresowany to wiadomość na priv. Pozdrawiam.
  4. Kontroler bcu- to masz na myśli sterownik który jest pod bezpiecznikami? Wystarczyło w środku go naprawić czy wymieniłeś na inny?
  5. Szczerze mówiąc do konca nie rozwiazalem problemu ale na 90% jestem pewny ze problem tkwi w samej wtyczce, piny sa wytarte i pogiete, kiedy je srubokretem pozaciskam to chodzi prawie bezproblemowo, a po czasie problem ppwraca trzeba by wymienic wtyczke lub same piny
  6. Witam, posiadam serwisówkę z instalacją elektryczną, hydrauliczną i wszystkimi ustawieniami, kalibracjami, kodami błędów do modeli 6100-6900 i SE, ja za nią dałem 400zł jeśli ktoś byłby zainteresowany to za 200zł przekaże, jest w języku angielskim.
  7. no to chyba się wyjaśniło, dzięki za odpowiedź, orientujesz się może do czego mają służyć podpory, które są na załączonym zdięciu, ponieważ oglądałem ciągnik jd 6800 i fakt że czujniki sa inaczej rozwiązane jednak nie ma tam nic podobnego, tylko wystające sworznie na cięgna i kiedy zdjąłem to ze swojego ciągnika to tak jakby siłowniki zaczeły działać na różnice pokrętła
  8. Witam, posiadam ciągnik john deere 6600 i pierwszy raz nim orałem w tym roku. Niestety nie działała mi regulacja siłowa, dzisiaj zauważyłem że końce czujników uciągu sa podparte jarzmami tak jak na zdięciu, kiedy ściągnołem je wydaje się że regulacja siłowa działa i moje pytanie jest takie do czego te mocowania mają słuzyć, czy do orki trzeba je ściągać, czy ktoś w tym modelu lub mniejszym posiada te jarzma i regulacja siłowa działa w pełni? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  9. Witam, mam problem z john deere 6600, posiadam go od niecałego roku, podnośnik działa prawidłowo jedynie sam suwak to działa tylko przy górze lub na dole w środku to tak jakby potencjometr był wytarty ale nie o to mi chodzi, a mianowicie wczoraj pierwszy raz nim orałem i nie działa u mnie tak jakby regulacja siłowa ponieważ kręcąc tym pokrętłem od 1 do 5 to nie widać żadnej różnicy, pług idzie maksymalnie w ziemie jedynie reguluje go przyciskami to jakoś idzie mi ta orka ale czy winą nie działającej regulacji może być ten suwak sam w sobie?
  10. Nie wiem jak to ma dzialac faktycznie ale u mnie walek idzie zalaczyc bez czujnika, pozatym jak na luz sie wbije to czujnik nie dziala, a obr wskazuje prawidlowo, po wypieciu czujnika nic sie nie zmienia raz idzie zalaczyc a raz nie dlatego mysle ze to cos innego, myslalem o przekazniku bo jak jest stary to styki sie zanieczyszcza i juz nie przewodza, takie sytuacje czesto sa w samochodach, jednak nie wiem czy i gdzie to mozy byc w tym ciagniku, nawet na pokrywie z bezpiecznikow nie ma zaznaczonego zadnego przekaznika z womu i zastanawiam sie jak to jest pomyslane...
  11. Ten czujnik nie ma nic z tym wspolnego,na wypietym czy wpietym caly czas tak samo
  12. Witam, posiadam ciagnik JD 6600 i od pewnego czasu coraz rzadziej załącza mi wom, dokładnie wygląda to tak, że załączam go i czasem od razu się włączy, jednak gdy go wyłączę i chce zaraz załączyć to zaczyna migać kontrolka i trzeba parę razy zał i wył aż w końcu zaskoczy, nie raz nawet po wyłączeniu womu kontrolka przez chwile mruga. Zacząłem od zamiany cewek z blokady mechanizmu ale to nic nie dało, podejrzewam że mógłby to być przekaźnik ale w skrzynce z bezpiecznikami nie ma przekaźnika od womu ani przedniego napędu czy blokady dyferencjału (te trzy podzespoły są na jednym bezpieczniku) i chciałem zapytać czy ktos się orientuje jak to jest tu rozwiązane, czy przekaźnik jest gdzies schowany, czy to przez komputer idzie, rozebrałem też sam załącznik, który jest na górze ale jest w świetnym stanie i nie wiem gdzie teraz ręce wsadzić, czego szukać. Proszę o pomoc, z góry dziękuję
  13. hej, a nie masz czasem tak, że nie wyłącza Ci się czujnik przy hamulcu? Tak jakbyś miał cały czas pedał wciśnięty, tam są dwa czujniki jeden odpowiada za świecenie stopu a drugi od włączania przedniego napędu podczas hamowania, nie jestem pewien tylko czy one nie działają od siebie zależnie, w sensie że by Ci stop lewy albo prawy jeszcze świecił czy jakoś tak
  14. tyle, że u mnie skrzynia jest całkowicie mechaniczna i komputerem nic nie zrobie, w serwisie powiedzieli mi pomierzyć ciśnienia na rewersie tył i przód i potem dalej myśleć, jak coś to rozbierać....
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj