Jarekb20

Members
  • Ilość treści

    114
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

1 Neutral

6 obserwujących

O Jarekb20

  • Ranga
    Zaawansowany
  • Urodziny 01.06.1984

Informacje

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    opolskie

Ostatnio na profilu byli

2751 wyświetleń profilu
  1. Witam. Jeśli chodzi o katalog to napisz na ten adres: kontakt@anderwald.pl jest to firma co zajmuje się sprzedażą części. Napisz im jaki posiadasz ciągnik nr ramy swoje dane. A oni udostępnią ci dostęp do katalogu online. Kiedyś u korbanka można było coś takiego zrobić ale zabrali im Fendta i dostęp do katalogu też wygasł.
  2. http://www.claas.pl/service/aplikacje/katalog-czesci-zmiennych-parts-doc
  3. katalog części masz na stronie claas.pl. Tam jest katalog do wszystkich maszyn claasa
  4. Witam. Znów mam problem z 714. Gdy pochodzi troche i się rozgrzeje to ciężko go zgasić, tzn przekręcam kluczyk a on nadal chodzi (troszke go przytłumi ale silnik pracuje) chyba, że skręcę kierownice w którąś stronę do końca i wtedy go zadusi. Jeśli ciągnik nie jest rozgrzany to nie ma problemu. I nie wiem czy może być to lektrozawór od gaszenia. Chociaż go sprawdzałem to jak dotaje prąd to chodzi bez problemu. Czy może być przyczyną że może padają pompowtryski lub są źle ustawione??
  5. Witam wczoraj pytałem mechanika to mówił mi że w 512 jest suche. Mówił że trzeba najpierw dwie szpilki naciągnąć a potem obudowę rozebrać.
  6. Dzięki kolego za poradę. A jeszcze jedno jakbym chciał wymienić te tarcze to trzeba jakiś olej spuszczać, czy po prostu tylko odkręcić?
  7. Opony z przodu mam firestona a z tyłu taurusa. Ogólnie jak włączę napęd to troszkę ciągnie ale jak już dostanie dobrego zaparcia to zaczyna śmierdzieć i przód nie chce ciągnąć. To jeszcze mam takie pytanie czy trzeba byłoby zmienić wszystkie tarczki na nowe czy można dać jakiś dystans żeby bardziej je ściskało by nie miały poślizgu.
  8. To jeszcze raz odnowie temat jakie powinny być opony w 512 Bo mam z tyłu 600/65/R38 a przód 480/65/R28. Tył ma ok 90% a przód był łysy. I w zeszłym roku kupiłem nowe na przód w takim rozmiarze jak miałem, ale niestety coś jakby przedni napęd przestał mi działać i zaczęło przy włączonym napędzie śmierdzieć jakby paloną tarczą sprzęgłową. Domyślam się że to chyba tarczki od przedniego napędu siadły. Czy jest możliwe że mam źle opony dobrane czy to może być przypadek, że jak kupiłem nowe opony to powstały większe siły i szybciej tarcze siadły??
  9. I jak kolego jesteś zadowolony z tego zestawu. Ja chciałem sobie taki sam kupić do auta. Ale w poprzednim aucie jak włączałem xenony to radio zaczynało szumieć. A na tej aukcji pisze że są filtry przeciw zakłóceniowe. Widziałem podobne zestawy z filtrami ale po 300zł. więc po co przepłacać.
  10. A to nie jest tak, że ciągnik sam sobie olej podgrzewa. U mnie jest podobna sytuacja. Jak odpalam na mrozie to po chwili pojawia się kontrolna - rysunek siłownika z termometrem ( wtedy na 1-2 sekundy silnik lekko przygasa, i tak parę razy) jest tak przez chwilę potem już jest ok. W instrukcji wyczytałem, że wtedy jak ciągnik przygasa to podgrzewają się elektrozawory. Chyba że coś źle zrozumiałem czytając instrukcję.
  11. A chcesz rozlewać RSM zwykłymi końcówkami? Ja rozlewam lechlerami wachlarzowymi (czerwonymi ) i nie wiem czy jak bedziesz pryskać zwykłymi to czy nie poparzysz roślin. A jak chcesz dać 32 na drugą dawkę. To bym na twoim miejscu kupił 28 lub 32 rozcięczyć do 28 przed zimą bo potem będziesz się musiał bawić jak ci skrystalizuje. Bo przez zimę i tak ci zamarznie 32 i będziesz musiał mieszać żeby rozbić kryształki
  12. Jarekb20

    Głębosz

    na razie same + tam gdzie woda stała to jest już sucho więc jest ok
  13. ok 12 bar ja miałem nastawione. A jak chcesz zmniejszyć to musisz trochę odkręcić śrubkę na zaworze ciśnieniowym. On powinien być zaraz przy butli
  14. Czyli na 100% jest to kontrolka od zużytych klocków. A jest możliwość że to kończą się hamulce na tylnych kołach???
  15. Witam kolegów. Mam prośbę czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć co może oznaczać taki symbol. Bo raz na czas się wyświetla taki komunikat. Wiem, że to są napewno hamulce. Dodam, że płyn hamulcowy jest. Myślałem też, że są to kończące się klocki hamulcowe. Ale jak odłączę przewody od klocków na wale napędowym to nadal świeci. bez tytułu.bmp
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj