Skocz do zawartości

Wysłodki buraczane



Wysłodki dla byków 😁 Jak zawsze przygotujecie pryzmę wysłodków przed przykryciem? Ubijacie nogami, ciągnikiem, lejecie wodą czy inne techniki macie? W tym roku udało mi się je ujeździć ciągnikiem i od razu siadły w dół o około 30cm, posypałem sporą ilością soli na wierzch, lekko polałem wodą i na koniec ubiłem łyżką od tura, na to folia podkładowa i kiszonkarska i na folie około 15cm ziemi 😁


Rekomendowane komentarze

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał(a):

Ubiłem w poprzek pryzmy przez całą pryzmę, na to folia i trochę ziemi obsypnikiem. Kiedyś nic nie ubijałem dawałem tylko folie i grubo ziemi cyklopem albo koparką, zakiszały się świetnie ale później przy odkrywaniu to męka.

Właśnie najgorsze to odkrywanie, również w poprzek przednimi kołami udało się ubić i 60 śmiało wjeżdżała, ale wzdłuż już nie dało rady wjechać bo zaraz zaczęła mielić

7 minut temu, robi57362 napisał(a):

jak w miare suche to mtz smialo wjezdza przez cala dlugosc,gorzej jak mokre albo brane z cukrowni z pryzmy

U mnie zawsze brane z leja to się psuły od góry i mowy o wjeździe przednimi kołami nie było nawet bo zaraz tonęły i ciągnik się rył

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał(a):

Z pryzmy to szybko się psują, najlepsze są prosto z leja. Ogólnie teraz wszystkie są suche, kiedyś to były jak błoto aż woda ciekła

W tych było czuć pod ręka i nawet jak się mocno ścisło, że woda jakaś w nich była, brane z placu, wcale ten towar z placu najgorszy nie jest taki jak to ludzie mówią, cukrownia Dobrzelin to nawet jak z placu to one są codzień wybierane do końca a na drugi dzień są nowe świeże, to informacja od kierowcy ale patrząc na te co przywiózł to na prawdę ładne, ciepłe były i nie było widać że coś zleżałe są, w zeszłym roku z Kruszwicy były na pewno suchsze 

JakubC360_yt napisał:

7 minut temu, robi57362 napisał(a):

jak w miare suche to mtz smialo wjezdza przez cala dlugosc,gorzej jak mokre albo brane z cukrowni z pryzmy

U mnie zawsze brane z leja to się psuły od góry i mowy o wjeździe przednimi kołami nie było nawet bo zaraz tonęły i ciągnik się rył

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał(a):

Z pryzmy to szybko się psują, najlepsze są prosto z leja. Ogólnie teraz wszystkie są suche, kiedyś to były jak błoto aż woda ciekła

W tych było czuć pod ręka i nawet jak się mocno ścisło, że woda jakaś w nich była, brane z placu, wcale ten towar z placu najgorszy nie jest taki jak to ludzie mówią, cukrownia Dobrzelin to nawet jak z placu to one są codzień wybierane do końca a na drugi dzień są nowe świeże, to informacja od kierowcy ale patrząc na te co przywiózł to na prawdę ładne, ciepłe były i nie było widać że coś zleżałe są, w zeszłym roku z Kruszwicy były na pewno suchsze 

Akurat w tym roku mam z tej samej cukrowni i są takie same suche jak ze Strzelina. To wszystko są wysłodki o większej zawartości suchej masy. Mokre to były kiedyś jeszcze przed Unią

2 godziny temu, Sylwekx25 napisał(a):

Akurat w tym roku mam z tej samej cukrowni i są takie same suche jak ze Strzelina. To wszystko są wysłodki o większej zawartości suchej masy. Mokre to były kiedyś jeszcze przed Unią

No i ile Cię kosztował tir do Ciebie tam?

3 godziny temu, Piotruniu25 napisał(a):

Panowie po ile płacicie za tira wysłodków?

100 za tonę i znajomi też tyle płacili 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v