Z własną wołowiną. Teraz już innego Hamburgera nie ruszę nawet
igor10246 384 Opublikowano 15 Grudnia 2021 wszystkiego się dowiesz w sanepidzie i weterynarii, tak naprawdę to tylko od nich zależy czy będziesz miał kłopoty czy nie, u mnie w powiecie akurat są bardzo w porządku, a w powiecie obok to jak by mogli to nawet za zabicie kury dali by mandat, i polecam znaleźć ci rzeźnie która ubije i rozbierze usługowo, lub rzeźnika który ma papiery na to wszystko, bo jeśli znajdzie się jakiś nadgorliwiec i wredota ( powszechnie wiadomo że nadgorliwość gorsza od faszyzmu) to co byś nie zrobił i tak ciebie udupi Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/809471-hamburger/page/2/#findComment-2913453
Mikruss 537 Opublikowano 16 Grudnia 2021 zabijanie przy rhd to latwe nie jest. Albo sam masz papiery albo moze ci zabic inny koles z papierami co prowadzi rhd i uboj ale musi byc z Twojego powiatu. Ogolnie przepisy jak sie zaglebialem to jakas masakra.... Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/809471-hamburger/page/2/#findComment-2913534
debrzyna 2050 Opublikowano 16 Grudnia 2021 57 minut temu, Mikruss napisał: moze ci zabic inny koles Koleś to może Ci co najwyżej świniaka zabić lub klina 1 1 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/809471-hamburger/page/2/#findComment-2913551
Yoda 535 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Mięsa z uboju gospodarczego nie można legalnie wprowadzać do obrotu. Mam kurs ubojowy, teoretycznie świniaka bym mógł ubić ale tego mięsa nie wolno mi sprzedać. Na sprzedaż wszystko musi iść przez ubojnie 1 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/809471-hamburger/page/2/#findComment-2913577
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się