Skocz do zawartości

Gęś pieczona



Z pomarańczami i jabłkami

  • Like 4
  • Thanks 1



Rekomendowane komentarze

Uchowaj sobie królika, zabij, ugotuj gnaty, obierz mięso, zmiel, zrób ciasto na pierogi i lep to zobaczysz. Dobre są też pierogi z farszem z kur- takie stare nioski zamiast iść na zmarnowanie to robię z nimi jak z królikiem- mięso obrać i farsz do pierogów. Ostatnio zrobiliśmy z ojczulkiem kiełbasę wieprzowo- króliczą, delikatna, chudziutka bo i tłustej w domu nie ma kto jeść, polecam.

Dnia 29.11.2020 o 13:59, Ursus932 napisał:

@Morionnormalnie jak arystokracja 🙆‍♂️

Daj trochę 😋

Ale widzę coś mocniejszego w szkle obok gęsi też do obiadku jest 😎

Się hoduje się ma 😎

A żywej nie chcesz? :P

8 godzin temu, Paulina1985 napisał:

Ta przypieczona skórka 🤤🤤🤤🤤🤤

W tym tygodniu będę robił jeszcze pasztet jak coś xD

Natomiast jeśli chodzi o rosół to zdecydowanie wolę z gęsiny niż kaczki. Jest mniej tłusty i ma bardziej wyrafinowany smak.

 

7 minut temu, kontenovy napisał:

nie  miałbym serca , świniaka nigdy sie nie biło własnoręcznie a tym bardziej takie cóś 

A co to takiego ? Zwierzę jak każde inne na mięso ... Kurczaki zabija się po kilka na raz i nic mi to nie robi ... Kura jak jakaś chora to też łapie na pinku trach i w gnój nie "przeżywam" tego 


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v