JarekBazydlo 2678 Opublikowano 8 Listopada 2020 Jeszcze byś chciał zjeść rosołu z takimi muchomorami 😉 Odnośnik do komentarza
slawek74 13232 Opublikowano 8 Listopada 2020 radekz200 napisał: To muchomory 😛 w dodatku brudne 😁 Odnośnik do komentarza
Sylwekx25 5907 Opublikowano 8 Listopada 2020 Ło kurła gdzie ześ tych psioków nazbierał ? na cmentarzu ? 😀 1 Odnośnik do komentarza
slawek74 13232 Opublikowano 8 Listopada 2020 Nażre sie takich to potem opowiada farmazony 😜😁halucynki 5 Odnośnik do komentarza
radekz200 7875 Opublikowano 8 Listopada 2020 25 minut temu, JarekBazydlo napisał: Jeszcze byś chciał zjeść rosołu z takimi muchomorami 😉 Już wolałbym Twoje wędzonki 😂😂😂 Odnośnik do komentarza
Szymi40 1452 Opublikowano 8 Listopada 2020 Same ,,siwe gąski'' ? też byłem z pół godzinki i wiaderko 10 litrowe gąski- i podgrzybki. Odnośnik do komentarza
czarciu 22 Opublikowano 8 Listopada 2020 Jak dla mnie nie ma lepszych grzybów jak siwe gąski. Też dziś trochę nazbierałem. A rosołek z nich to poezja. Odnośnik do komentarza
czarciu 22 Opublikowano 8 Listopada 2020 I z gąsek też. Smaczniejszy niż tradycyjny😁 Odnośnik do komentarza
arek2108 177 Opublikowano 8 Listopada 2020 Rosół z gąsek tradycyjne kurpiowskie danie. Pychota Odnośnik do komentarza
logan3512 140 Opublikowano 8 Listopada 2020 Gąski one rosną co roku w tych samych miejscach o tej porze do większych przymrozków Odnośnik do komentarza
JarekBazydlo 2678 Opublikowano 8 Listopada 2020 Nie do końca rosną co roku w tych samych miejscach kolego. A rosół z prosnianiek dla mnie jest numerem jeden. Kto nie jadł radzę spróbować. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 8 Listopada 2020 Kurde ja na takie mówię psiony jak czarne i siwe to nie zbieram bo nie znam Odnośnik do komentarza
przemekuliski 126 Opublikowano 8 Listopada 2020 nie robaczywe? u nas większość co w lesie to nie nadaje się już Odnośnik do komentarza
JarekBazydlo 2678 Opublikowano 9 Listopada 2020 Na wiaderko trafi się z jedna a tak to zdrowe wszystkie Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Listopada 2020 Kurła na Podkarpaciu tego raczej się nie zbiera ale teściowa z Lubelskiego mówi na to kołpaki i takie marynowane to niebo w gębie. Odnośnik do komentarza
przemekuliski 126 Opublikowano 9 Listopada 2020 a w jakim lesie to rośnie wgl? u mnie w sos nowych lasach nie widziałem tego aby same pod-grzybki ewentualnie gąski Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Listopada 2020 1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał: Kurła na Podkarpaciu tego raczej się nie zbiera ale teściowa z Lubelskiego mówi na to kołpaki i takie marynowane to niebo w gębie. Te grzyby ze zdjęcia to nie są kołpaki. Odnośnik do komentarza
JarekBazydlo 2678 Opublikowano 9 Listopada 2020 Rosną na piaskowym podłożu najczęściej w iglastym lesie ale nie może być mchu w takim lesie. To są siwe gąski lub u nas zwane prośnianki siwe bo są też prośnianki żółte. Do marynowania też są super. Odnośnik do komentarza
Krzysztof81 5355 Opublikowano 9 Listopada 2020 On sam jak kołpak a raczej dekiel. 1 Odnośnik do komentarza
Szymi40 1452 Opublikowano 9 Listopada 2020 20 minut temu, JarekBazydlo napisał: Rosną na piaskowym podłożu najczęściej w iglastym lesie ale nie może być mchu w takim lesie. Na mchu też u nas rosną - żółte [u nas mówią zielone ] lepsze ale te też idzie zjeść. Najlepsze ,,z blachy'' tzn. na rozgrzany piec się kładło lekko posolić -niebo w gębie.... teraz jak kuchenka gazowa pieczemy na sucho na starej patelni-, 🤣 rydzki też. Ps. zdjęcie dodane na FB. i nawet w opisie ,,grzyby Jarka'' Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się