czujniki strat
 

czujniki strat

  • 2152 wyświetleń

Nie działa mi czujnik od strat na sitach. Ktos wie jak sprawdzić go? Albo jak sprawdzić działanie tej belki czujnika co jest za wytrząsaczami?



Informacje o zdjęciu czujniki strat


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Marl
  • 443 1649

Uzupełnie opis: czujnik od strat na klawiszach działa ok, gdy załacze młocarnie czujniki ( od klawiszy i sit ) reagują czyli wychylają sie w prawo. Podczas koszenia tylko ten od klawiszy sie podnosi... Nie wiem które kable sprawdzić bo po wyjęciu jest płytka scalona i wtyczka z kilkoma kabelkami... Nie wiem od czego zacząć... 

Edytowano przez Marl

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • steffler1
  • 17 533

Nie wiem jak tutaj ale w 1450 cws były do góry w kabinie potencjometry do regulacji czułości. Może jest rozregulowany?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Marl
  • 443 1649

@steffler1: Kreciłem nimi ale brak reakcji. Podejrzewam, ze padło okablowanie lub cos w belce czujnika strat na sitach. Zaglądałem, ale tu w kabinie jest za duzo kabli. Nie wiadomo gdzie szukac...

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Marl
  • 443 1649

Przyczyny nie znalazłem. Zegary widać są ok, nie wiem jak sprawdzić belkę od czujnika strat na sitach. W okolicy brak innego kombajnu tej serii zeby zrobić próbe :/

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Jacek23
  • 12 298

Zamieniając czujniki będziesz wiedział czy to czujnik czy kabel na odcinku do wskaźnika. A ile wyjść ma czujnik ? Zmierzyć oporności obu i porównać.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj