mateuszc355 2180 Opublikowano 7 Maja 2015 Ja jeszcze nie widziałem żeby ktoś żyto przetrząsał zawsze dzień poleży w pokosie i prasują Odnośnik do komentarza
Pawel328 717 Opublikowano 7 Maja 2015 niby nie powinno sie przywracać żeby piachu nie było w kiszonce Odnośnik do komentarza
MrZgredy 65 Opublikowano 8 Maja 2015 Pierwszy raz słyszę takie brednie Panowie prawdziwa sianokiszonka musi być przesuszona a nie gnój zebrany. Co z tego że skosi i zbierze na drugi dzień jak otworzy balota po zakiszeniu i będzie jedno wielkie G czyli pleśń i będzie pachnieć jak fermentujące wino. Taka sianokiszonka zapewne nie będzie dobra. ^^ Odnośnik do komentarza
malopolanin64 421 Opublikowano 8 Maja 2015 Z żyta to raczej sie kisoznke robi nie sianokisoznke, znajomemu prasowałem zaraz po koszeniu i luksus a rok wcześniej suszył 2 dni to też super sie ukisiło tyle ze sie nadawało do słania pod krowy bo jak słoma było i zbytniego wrażenia na mlecznicach nie zroibło. Odnośnik do komentarza
Johny-mati291761 3 Opublikowano 10 Maja 2015 Ja już czwarty rok z rzędu robię tak że kosze i przetrząsam .To leży dwa dni i zbieram w bele i owijam i jest idealna kiszonka Znajomy jak sprasował dzień po skoszeniu to mu wszystko spleśniało i bydło nie chciało jeść . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się