Skocz do zawartości


Zdj zrobione podczas przetrząsania żyta :)


Rekomendowane komentarze

Pierwszy raz słyszę takie brednie Panowie :D prawdziwa sianokiszonka musi być przesuszona a nie gnój zebrany. Co z tego że skosi i zbierze na drugi dzień jak otworzy balota po zakiszeniu i będzie jedno wielkie G czyli pleśń i będzie pachnieć jak fermentujące wino. Taka sianokiszonka zapewne nie będzie dobra. ^^

Odnośnik do komentarza

Z żyta to raczej sie kisoznke robi :P nie sianokisoznke, znajomemu prasowałem zaraz po koszeniu i luksus a rok wcześniej suszył 2 dni to też super sie ukisiło tyle ze sie nadawało do słania pod krowy bo jak słoma było i zbytniego wrażenia na mlecznicach nie zroibło.

Odnośnik do komentarza

Ja już czwarty rok z rzędu robię tak że kosze i przetrząsam  .To leży dwa dni i zbieram  w bele i owijam i jest idealna kiszonka :P Znajomy jak sprasował  dzień po skoszeniu to mu wszystko spleśniało i bydło nie chciało jeść . 

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v