Skocz do zawartości

Pszenica Bamberka

marot10

Dwie rośliny wybrane z łanu. Czy już czas na regulator ?



Informacje o zdjęciu Pszenica Bamberka

Zrobione z LGE LG-E460

  • 3,5 mm
  • 5474/1000000
  • f f/2.8
  • ISO 112
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • panczo1922
  • 68 1366

To nie jest jeszcze BBCH 31 ale już można jechać.

 

dlaczego nie BBCH 31 skoro na dwóch środkowych roślinach kłosek jest już o wiele wyżej niż 1cm?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • jpogorzelak
  • 5 481

na 2 środkowych BBCH 31 a na 2 pozostałych BBCH 30. Ja bym już wjeżdżał regulatorem i fungicydami.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Nie zadzieraj z moderatorem :D
  • milanreal1
  • 291 7984

dlaczego nie BBCH 31 skoro na dwóch środkowych roślinach kłosek jest już o wiele wyżej niż 1cm?

Tak jak kolega powiedział, na dwóch środkowych jest BBCH 31, czyli kolanko 1cm nad węzłem krzewienia. Kolanko jest najważniejsze, nie kłosek.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • marot10
  • 1 81

Tylko teraz za zimno na skracanie,też czekam z Modusem (w nocy było -1).

Tylko jeden zabieg moddusem w całym sezonie wegetacji planujesz ? 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.