Gość Opublikowano 19 Stycznia 2015 @Mati.. .no nie pozwoliła bo na drugi dzień nadawali deszcze a siano nie było zbyt dobre do zbelowania a do kostki się nadawało @rafal... mogła by bo tych paczek to mam już dość
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2015 nie robię sianokiszonki bo mam stałego odbiorcę od wielu lat który bierze tylko suche
versus 27 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ja od 3 lat siano robię tylko w bele, niski stopień zgniotu aby się ustawia i krowy zdecydowanie lepiej jedzą jak z kostki. W razie jak za mocno się ściśnie to w środku potrafi się psuć nieco. Ale nie rozumiem jak może się nadawać w kostki a w bele nie? Albo jest wystarczająco suche albo nie....
malopolanin64 421 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ja bym powiedział odwrotnie ze prędzej do zwijki sie nada niż do kostki bo koste to zacznie tłuc a dalej pokrzywi iglice albo pękną. Siano ma być suche tutaj i tuaj bez różnicy tylko zę na zwijce tego nie poczujesz a na kostce odrazu sie człowiek pozna ze wilgne.
Tomekronik11 0 Opublikowano 19 Stycznia 2015 U mnie koło Olsztyna w lato to prawie w ogóle nie padało.
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2015 całkiem mokrego to tu nikt nie zbiera ale jest różnica między belarką a kostką jest inny stopień zgniotu . w kosce nie dobijam tak mocno bo trochę rozkręce ubijacze i jest mniejszy stopień zgniotu a paczki zwalam dopiero na drugi dzień żeby jeszcze trochę przewiędło po za tym prase mam 10 lat rocznie robie 6 tys paczek i żadna nie spleśniała ani nie poszła żadna iglica ani nic innego więć ani grosza do niej dołożyłem i tak jak wyżej napisałem wszystko idzie na sprzedaż więc nie mogę rozczarować mojego odbiorcy który wozi to na warszawę i se wstydu nie narobił a gdybym miał krowy to bym nie patrzył i wszystko robił w bele jak by się trafiła spleśniała to i tak by poszła
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się