Mateusz6340 34 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Ładne byczki, dużo ich masz? Sądząc po ilości zdjęć które wstawiasz to chyba jet ich trochę Odnośnik do komentarza
przemek19900427 0 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Masz jakoś ocieploną tą stodołe, nie jest im zimno? Odnośnik do komentarza
kb4512 358 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Teraz to już prawie u każdego rolnika stodoła robi za oborę Odnośnik do komentarza
rodzina 0 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Byków jest bardzo dużo jak na moje warunki, a stodoła nie ocieplana. Byki się hartują i są zdrowe. Odnośnik do komentarza
bartosz14061999 3 Opublikowano 20 Stycznia 2013 ile masz sztuk bydła i gdzie mjeszkasz ps bydło jest super Odnośnik do komentarza
rodzina 0 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zimą wodę ręcznie wiadrami ze studni , latem podpinam węza i nalewam do wiader w stodole. Pisałem już przy którymś zdjęciu ile mam sztuk. Mieszkam w woj. Lubelskim a powiat Bialski Odnośnik do komentarza
daro090 7 Opublikowano 20 Stycznia 2013 wiadrami!! no to sie trzeba na nosić troche tej wody !! ale super stado posiadasz 5/5 !! Odnośnik do komentarza
rodzina 0 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wiadrami tylko te duże a luzaki wypuszczamy na dwór i piją z wanny a potem zaganiamy. Odnośnik do komentarza
adrianek4 0 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jaj oceniasz taki chów wolnostanowiskowy?? Odnośnik do komentarza
krzyh17 3 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Dołączam się do pytania wyżej. :-) Pikne byczki Odnośnik do komentarza
rodzina 0 Opublikowano 20 Stycznia 2013 super sprawa tylko problem z obornikiem jak masz gdzie przeganiać na czas wywozu to okej, luzaki wyszumią się i każdy ma dostęp do paszy najgorzej jak dorwą jednego słabego to trzeba zabierać bo zachuchrają Odnośnik do komentarza
Luksa96 33 Opublikowano 20 Stycznia 2013 A Ty jak wybierasz od nich obornik? Operujesz widłami między nimi czy gdzieś wypędzasz? Wiążesz dopiero jako roczne? Tam za tymi deskami są mniejsze czy większe? Te wiązane stoją po drugiej stronie stodoły? ładne byki. 5. Odnośnik do komentarza
kubosz 3 Opublikowano 20 Stycznia 2013 a jakie koncentraty stosujesz pozdrawiam Odnośnik do komentarza
kubosz 3 Opublikowano 20 Stycznia 2013 koledzy zastanawiam się nad zakupem sianokiszonki i interesuje mnie w jakim czasie należy taki balot skarmić aby się nie zepsuł pozdrawiam Odnośnik do komentarza
nikolas29 456 Opublikowano 21 Stycznia 2013 kubosz,skad ty jestes? u was nie robicie sianokiszonki? powiem tak//kazdy ma inne zdanie. ja robie sianokiszonki od 12lat i wiem ze taki balot po otwarciu polerzy nawet 5dni pod warunkiem ze nie bedzie po otwarciu na nim nigdzie plesni,.gdy jest..polezy krócej.najczesciej sie zagrzewa. Odnośnik do komentarza
kubosz 3 Opublikowano 21 Stycznia 2013 u nas w okolicy to słabo z bydłem a w wiosce mam takiego gościa co kupuje sianokiszonke ale z nim nie idzie się dogadać jak coś wie to tylko dla siebie a innym nic niepowie pozdrawiam dzięki wielkie za info Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się