BizonFan321 374 Opublikowano 11 Lipca 2012 Moja jara jest bardziej żółta niż ta ozima ... Odnośnik do komentarza
szczewko 33 Opublikowano 11 Lipca 2012 Jak dobrze nawożona i chroniona to i zielona będzie stać jeszcze z tydzień. Pewnie jako ostatnia a pola zjedzie. Odnośnik do komentarza
bobytempelton 161 Opublikowano 11 Lipca 2012 Moja kilka dni temu była też taka zieleniutka, kłoski nie usychały a cała roślina powolutku bladła, a dziś oglądałem od dołu przysycha, czyli roślina kończy swoje życie, ale kłoski do końca zielone czyli uprawa miała na tyle jedzenia, i pełną ochronę, za takie gospodarowanie 5 leci Mój kolega obok domu ma pole doświadczalne, tzn. ile jest w stanie wyciągnąć z ha, pszenica dostała 130% nawozów, antywylegaczy, odżywek, 4 razy fungicyd i jest zielona jak w czerwcu, zrobię zdjęcie, bedzie to pewnie we wrześniu młócił... Odnośnik do komentarza
BizonFan321 374 Opublikowano 11 Lipca 2012 u mnie chyba tak wegetacja postepuje , bo ta ozima na prawo po 2 fungicydach i tak zolta juz Odnośnik do komentarza
Naskom 10 Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam! Mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy ze swojej agrotechniki?? =] Nawożenie, ochrona itp. Odnośnik do komentarza
1410 10 Opublikowano 12 Lipca 2012 Siew 19,09,nawoz polifoska 6 180 kg/ha,24,03 220 kg/ha saletry,14,04 200 kg/ha siarczan amonu,05,05 150 kg/ha saletry i 60 kg mocznika opryskiem.Antywylegacz CCC 1,2 ltr.Apyros 30 gr,Granstar 20 gr.No i pewnie pogoda gitara.Azotu okolo 220 kg/ha. Odnośnik do komentarza
Naskom 10 Opublikowano 13 Lipca 2012 A granstar i apyros stosowales na wiosenę czy jesienią? Odnośnik do komentarza
1410 10 Opublikowano 13 Lipca 2012 Wiosną,herbicydowe opryski(jak w opisie)stosowałem pierwszy raz i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się