Skocz do zawartości

Jaki pług i agregat uprawowy do U-912

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale wy bujacie w obłokach ten ciągnik jest bez przedniego wiec na dużo nie można sobie pozwolić. ja do zetora 8011 (odpowiednik 912) i ziemie średnie to miałem agregat z Uniki Kombi B 3.20 i pług 4x30 i juz w tym miał co porobić, a obrotówki można sobie darować po co darmo ciągasz nie potrzebny balast

A ile masz pola do obrobienie

Opublikowano

Balzak ma racje...gdyz ten wyzej proponowany sprzet do tego ciagnika jest za duzy. Co do agregatu to radzilbym jakis 3m. co najwyzej unii kombi B, natomiast jesli chodzi o plug to najpierw trzeba sie zastanowic ktory plug bardziej nadawalby sie do twojego pola; zagonowy czy obrotowy. jesli masz waskie a dlugie pola to nie ma sens kupowac obrotowego i wywalac tyle kasy. jak mialbys kupowac plug obrotowy to 3*35 bedzie wystarczajacy, natomiast jesli chodzi o zagonowy to 4*30, ale to jak mowie w duzej mierze zalezy od ukladu pol jakie posiadasz. Takie jest moje zdanie :P

Opublikowano

agragat 3,2m da rade, a co do pługa mówisz że glina ;/ ale mój wuja ma 912 i 4*35 zagonowy i też ma gline i nie narzeka, wiee powienien być odpowiedni do Twojej 912-stki też :P

• Root Admin
Opublikowano

raczej jakas firma krzak, czytaj rzemieslnik, ja bym do tego bardzo uwaznie podszedl - teraz nawet wyroby unii juz nie sa takie jak 3-4 lata temu, było brac agregat ode mnie - bylby jak znalazl a tak to teraz musisz szukac

Opublikowano

Agtotex łęczyca jest producentem agregatów, które sprzedaje ta firma... Może ktoś coś o tej firmie słyszał?

Jak się sprzęt prezentuje na żywo powiem Wam jutro.

Opublikowano

Moja dobra rada jak chcesz długo popracować agregatem to nie kupuj czegoś made in fajans bo po dwóch sezonach ci sie zużyje i będziesz musiał sporo włożyć aby dalej nic pracować, ja sie przekonałem na pługu który kupiłem od typowego rzemieślnika

Ps. to jest mój 1000 post!!!!!

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Co do pługu to ja proponuję jednak zagonowy 4x30. My mamy Zetora 8045 i pracuje z pługiem obrotowym 3x45 też na ciężkich glebach, dodam jeszcze, że ma on napęd na przednią oś. Z tym pługiem sobie radzi, ale gdyby nie było przedniego napędu to lipa, gdyż by nie ruszył. Najlepszym rozwiązaniem będzie zakup pługu zagonowego 4x30 i do tego jakaś kolczatka, lub wał......

Opublikowano

Przepraszam jesli użyłem złej formy zwrotu, Agregat nawet ładny tylko trochę przy mały do tego ciągniczka, ile kosztował, troszkie podobny do uni patrząc na ramę, i jak sie sprawuje bo widze ze juz chyba pracował troszeczkie

pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za zwrot. Więcej to sie nie powtórzy (chyba :D)

Opublikowano
raczej jakas firma krzak, czytaj rzemieslnik, ja bym do tego bardzo uwaznie podszedl - teraz nawet wyroby unii juz nie sa takie jak 3-4 lata temu, było brac agregat ode mnie - bylby jak znalazl a tak to teraz musisz szukac

no i yacenty co do tej Firmy Agromex to jednak jest spoko , produkują już od kilkunastu lat , zajmują sie handlem maszynami innych producentów i jak sie okazuje idąc za opinią fiolenki mają porządny sprzęt za rozsądną cenę....pozdro.

Opublikowano

Mojm osobistym zdaniem do paruletniego ciągnika nieopłaca się wogóle brać obrotwego pługa szkoda skrzyni, druga sprawa musi pneumatyka być szczelna i pompa sprawna. Pług do U912 to kvenerland 4x35 das ist optimal