Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwóch z tych trzech ma już po prawie 330 kg w 10 miesięcy więc z nimi nie jest tak zle, ale jeden odstaje już o 82 kg, niższy od pozostałych o 20cm i krótszy o tyle samo.
Czym grubszy jest ten niby włoski sim gdy ma 2 tygodnie tym będzie mniejszy w przyszłości

Opublikowano

A pies ich ebał czy to ze Słowacji Austri Litwy czy Włoch.50% zdechnie 20% będzie po leczeniu karłowate i zostaje nam to 30% które ma nam -przy zakupie cieląt zapewnić zysk a tylko daje zwrot zakupu. Dwa lata bez mała tyrania za zwrot kosztów zakupu cielaka. I FAJNIE GDYBY TO BYŁO WSZYSTKO ALE SYFY JAK IBR BVD BRSV PI3 GROBOWIEC I CAŁA MASA BAKTERI? Ludzie zrozumcie że jak jest obrót kilkaset sztuk cieląt na tydzień to musi to być i nie ma bata małe cielaki padają jak muchy po dwóch tygodniach.

• Like 1
Opublikowano

Witam, tydzień temu kupiłem na próbę 2 cielaki z Łotwy. Przed kupnem przejrzałem forum i natrafiłem na kilka negatywnych opinii mimo to postanowiłem zaryzykować i kupić (cielaki kusiły wyglądem). A więc jeden z cielakow jest czerwony z białą głowa drugi brązowy z czarnym paskiem na grzbiecie, budowa ładna, noga gruba cielaki szeroki i długi waga ok 70kg, mimo opinii że chorują narazie niema żadnych problemów. Po przywozie zaszczepilem Je na płuca (z polskimi też tak robię). Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze 10szt tylko obawiam się że nie urosną za duze, Czy ktoś z forumowiczow choduje podobne cielaki z Łotwy i podzieli się informacja jaka wagę osiągają.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

kupiłem z litwy i łotwy na poczatku roku 42 sztuki, osiem odjechało i to chyba jeszcze nie konic ... lepiej kupic polskiego hf za 800zł niż te piekne mmy z zagranicy. Ja nie kupie juz nigdy cielaka od handlarza a tym bardziej zagranicznego.

Opublikowano

aaaa i przez pierwszy miesiąc cielaki były super a później to tragedia, najgorszy 2-3 miesiąc każdy jeden płuca. zrobiłem badania krwi... i pi3 mycoplasma bovis... porażaka

Opublikowano

Te "ala wlochy " to totalna porażka jak ktoś może coś  takiego sprzedawać w Polsce .Włosi importuje od nas dobry i ciężki towar a nam wciskają  kit ,nie kupujcie cielakow z Włoch ja osobiście  się  przekonałem  że  to nie jest interas mianowicie chłodzi  mi o tę przyrosty wagowe .ostatnio sprzedałem parę sztuk ,największy 550kg w 24miesiace szału  niema 

Opublikowano
Dnia 20.12.2017 o 18:09, stonka15ak napisał:

Te "ala wlochy " to totalna porażka jak ktoś może coś  takiego sprzedawać w Polsce .Włosi importuje od nas dobry i ciężki towar a nam wciskają  kit ,nie kupujcie cielakow z Włoch ja osobiście  się  przekonałem  że  to nie jest interas mianowicie chłodzi  mi o tę przyrosty wagowe .ostatnio sprzedałem parę sztuk ,największy 550kg w 24miesiace szału  niema 

ja też nie wiedziałem i kupiłem , mam go 13miesiecy i na dzien dziś jest 400kg przeszło może 410kg

Opublikowano
Dnia 4.03.2019 o 09:25, malorolny121 napisał:

Kolega kupił  20 szt . 2 lata 580 kg srednia waga , pokrojowo ładne.  Tylko takie niskie były  i strasznie wariaty że  strach do kojca wejść  bylo.

Mnie jeden podurbowal .a ryczal na całą wieś.