Skocz do zawartości
jarpas

landini legend 115 problem z hydrauliką

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
jarpas    0

A mianowicie przy rozgrzanym oleju wolno działa podnośnik tur i wspomaganie problem występuje tez przy pracy wom w większym obciążeniu  wałek łapie poślizg przy niższych obrotach silnika (wymieniony olej w skrzyni na utto 10w30 i filtry, docisk i tarcza sprzęgła WOM).

na zimnym oleju problemu nie ma ale na rozgrzanym wszystko wolna działa i kierownica nie idzie ukręcić

Jaki możne być problem czy to pompa hydrauliczna pada.

Prosze o pomoc

Edytowano przez jarpas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jarpas    0

a orientujesz sie jakie powinno byc cisnienie na wyjsciu na końcówkach hydraulicznych

Edytowano przez jarpas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jarpas    0

Cisnienie na szybko złaczkach było ledwie 115 barów na zimnym oleju serwisant posprawdzal wszystkie uszczelnienia czy przypadkiem pompa nie ciagnie powietrza i czy nie jest przytkany smok zasysajacy i stwierdzil ze pompa jest juz zużyta.
Po rozkreceniu pompy widac bylo jej zużycie wypracowany korpus i luz na tulejkach ślizgowych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez xxmariusz22
      Mój problem polega na tym, że średnio w miesiącu muszę dolewać ok 2 l. oleju do wspomagania. To duża ilość a nie zaobserwowałem żadnego wycieku, więc olej gdzieś musi wędrować, sprawdziłem stan oleju w skrzyni i okazało się, że jest go za dużo. W ciągniku jest jedna pompa od hydrauliki i wspomagania, czy dobrze przypuszczam, że pompa po prostu ma nieszczelność i wyrzuca mi olej ze wspomagania do skrzyni ?
    • Przez damianXXL
      Witam. Kupilismy dziś landini 6880 4x4. Proszę o jakies opisy wajh itp. głownie od strony lewej. Sprawdzaliśmy napęd i ciagne ale jak wyłaczć to tez ciagnie... o co chodzi? Na placu przed zakupem normalnie sie wyłaczył... kontrolka na desce sie zaświeca ze jest napęd a jak zgaśnie to to nie powinno byc a dalej jest załączony. Ktoś coś doradzi>? Temat ogólno- opisowy z zapznawaniem ciągnika
    • Przez pawelch
      Problem z olejem w skrzyni biegów.
      Problem jest taki, że olej ma kolor kawy z mlekiem, wygląda jak zawiesina, co robić?
    • Przez Lukasz2v51
      Wie ktoś może gdzie są jakieś serwisy LANDINI.
      Najlepiej woj. Lubelskie,Mazowieckie,Podkarpackie,Świetokrzyskie.
      Potrzebny jest mi serwis żeby przyjchał i podłączył ciągnik pod kompa.
      Jeśli ktoś wie prosił bym o jakieś namiary(nr tel. strona internetowa itp..)
      Z góry dzieki:)
    • Przez Ghibli_100
      Witam 
      mam problem z układem przedniego napędu . Przy skręcaniu w lewo lub w prawo lewe koło zrywa grunt przy wyłączonym napędzie.
      Obie opony są różnych firm i mają zużyty bieżnik w różnym stopniu. czy jest możliwe że się nie zgrywa mechanizm różnicowy ?
      Mam jeszcze problem z elektryką w ciągniku nie działaja mi tylnie i przednie światła robocze.czy może ktoś podesłać zdjecie skrzynki bezpieczników ?
×