Fendt 612ls problem Z M
Przez
ukaszRakowski, w Favorit 600
-
Podobna zawartość
-
Przez Krzysztof81
Witam
Kupiłem niedawno Fendta 615 LSa z 93 roku. Mam problem ze sprzegłem Turbomatik, tak jakby za mocno trzymało. Gdy wrzuce wysoki bieg, lub nacisne hamulec to sprzęgło nie popuszcza tylko ciągnik gaśnie.
Kontrolka od sprzęgła gaśnie prawidłowo w okolicach 1500 obrotów. Poza tym że sprzęgło za mocno ciagnie reszta jest ok. Jak jest zimny to coś jakby stukało w okolicach sprzęgła, ale jak sie rozgrzeje to jest ok Może jest za duzo oleju w turbomacie? Bo jakby było za mało to by nie ciagnął. Albo jest wlany za gesty olej? Czy miał ktos takie cos w swoim fendtcie?
-
Przez farmerosZpola
witam mam ciągnik rolniczy marki fendt 612 lsa . we wnętrzu po prawej stronie jest sterownik niestety nie umiem dodać na forum zdjęcia ale proszę o wytłumaczenia funkcji sterownika. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
Przez Marecki2922
VVitam , panovvie podpovviedzcie czy vv 612 jest jakieś pneumatyczne vvspomaganie bo u mnie strasznie ciężko vvcisnąć sprzęgło a przy pedale od sprzęgła jest zavvór povvietrza ale nie ma żadnego siłovvnika
-
Przez ciachosky
Cześć
Nie mam w swoim egzemplarzu zaczepu polowego, a jest mi potrzebny szukam już od dłuższego czasu w związku z czym mam prośbę, może znajdzie się ktoś na forum kto będzie w stanie mi pomóc i ma albo wie kto ma na sprzedaż zaczep polowy do fendt'a 615 LSA tylko zwracam uwagę, że potrzebuję całego bo w moim egzemplarzu nie ma nic, ani tej płyty przykręcanej do korpusu, ani tej dolnej listwy/szyny (nie wiem jak fachowo to nazwać). Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś coś by miał proszę o kontakt.
Wstawiam zdjęcia typów zaczepów, które mnie interesują (powinny do mojego pasować). Zdjęcia są poglądowe i nie roszczę do nich żadnych praw autorskich.
Z góry dziękuję za pomoc.
-
Przez adamo12389
Witam.
Mam problem z opadaniem podnośnika w Fendt 611 a mianowicie gdy uniosę pług lub agregat z siewnikiem co jest dośc ciężkie zaczyna opadać podnośnik i lekko opadnie i znów podnosi i tak w koło. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy? co należało by wymienić ? Czy przyczyna może być w rozdzielaczu podnośnika ?
-