News
Agraplant

Nowy cud technologiczny, BacterBovis

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
NOWY
Agraplant    0
Napisano (edytowany)

bacterbovis.jpg Probiotyki dla przeżówaczy: BacterBovis:

SKŁAD: Preparat składa się z żywych kultur bakterii liofilizowanych: Lactobacillus acidophilus D2/CSL CECT 4529, Enterococcus faecium NCIMB
10 11181, Pediococcus acidilactici ATCC 8042, Lactobacillus casei ATCC 7469. W 1 gramie biopreparatu znajduje się minimum 5 x 10 JTK.
NOŚNIK: Sacharoza {4.1.3} Węglan wapniowo magnezowy {11.1.3). DZIAŁANIE: Preparat wprowadza do środowiska przewodu pokarmowego
przeżuwaczy, specjalnie dobrany zestaw mikroorganizmów tworzących wzajemnie symbiotyczne układy i będących naturalnymi przedstawicielami
ich mikroflory. Korzystne działanie tych mikroorganizmów polega na produkcji metabolitów, do których należy biologicznie najwartościowszy,
prawoskrętny kwas mlekowy, lotne kwasy organiczne (octowy i mrówkowy), a także w niewielkich ilościach, kwas propionowy będący ważnym
źródłem energii dla przeżuwaczy. Niskie pH jelita grubego utrudnia rozwój enterobakterii, przetrwalnikujących bakterii beztlenowych oraz innych
chorobotwórczych mikroorganizmów. Kompozyt mikrobiologiczny przywraca i utrwala właściwy i korzystny dla przeżuwaczy układ różnych grup
fizjologicznych mikroorganizmów. Łagodzi stresy, pobudza perystaltykę jelit, polepsza resorpcję tłuszczów, wapnia, fosforanów i soli żelaza,
aktywizuje metabolizm aminokwasów i wydalanie toksycznych związków oraz dostarcza organizmowi witamin z grupy B i K oraz prekursorów
witaminy A oraz D. Wysoka aktywność enzymatyczna bakterii wchodzących w skład preparatu powoduje zwiększenie efektywności żywieniowej
składników dawki pokarmowej, wpływa na lepsze trawienie i wykorzystanie pasz, zmniejszenie jej zużycia oraz lepszą dynamikę wzrostu i rozwoju
przeżuwaczy, szczególnie młodych oraz zachowanie dobrej kondycji. Bakterie znajdujące się w probiotyku produkują nadtlenek wodoru, nizynę oraz
acidofilinę, które hamują rozwój chorobotwórczych bakterii i niektórych wirusów oraz substancje antyenterotoksyczne przeciwko aminom
heterocyklicznym chorobotwórczych szczepów Escherichia coli i niektórym mykotoksynom. W konsekwencji w sposób istotny ograniczają choroby
biegunkowe, szczególnie u młodzieży oraz schorzenia wynikające z zatruć paszami zawierającymi nadmierną ilość grzybów chorobotwórczych.
PREMIKS Probiotyk dla wszystkich ras, typów, grup wiekowych i technologicznych przeżuwaczy.
Mikroorganizmy kompozytu mikrobiologicznego (probiotyku) charakteryzują się bardzo wysokim potencjałem do multiplikacji oraz swoistym
tropizmem do zasiedlania nabłonków określonych odcinków przewodu pokarmowego bydła, kóz i owiec, kolonizując go szybciej niż czynią to inne
drobnoustroje chorobotwórcze. W wyniku tego tworzy się u tych zwierząt naturalna, biologiczna bariera odpornościowa hamująca rozwój schorzeń
powodowanych przez patogenne szczepy Escherichia coli, Salmonella, Mycobacterium, Shigella, Bacteroides, Proteus, Streptococcus, Clostridium,
Pseudomonas, Vibrio, a także Rotawirusa i niektórych innych wirusów patogennych.Preparat zapewnia pokrycie dodatkowego zapotrzebowania
bydła, kóz i owiec, na witaminy, makro i mikroelementy niezbędne do normalnego funkcjonowania organizmu w warunkach zwiększonej
produkcyjności. Probiotyki te dostarczają do organizmu naturalne i aktywne biologicznie substancje o silnym działaniu bodźcowym, zapobiegające
zaburzeniom w przemianie materii, jakie powstają w wyniku oddziaływania czynników stresowych, takich jak: transport, niewłaściwe żywienie, złe
warunki środowiskowe, choroby, szczepienia, ciąża, poród.
DAWKOWANIE: Probiotyki te stosuje się jako stały dodatek do pasz.
100 g / 1t paszy treściwej (1 kg = 10 ton paszy treściwej).
Wyprodukowano zgodnie z obowiązującym
w przedsiębiorstwie systemem HACCP

 

Produkt kupisz tutaj: http://agraplant.pl

Edytowano przez Agraplant

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetores    16

Większość tych "cudów" jest już w paszy naturalnie...


Zetor 7540
Zetor 5320
Ursus C330-M

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Palmiszon
      Cześć wam aktualnie badam temat o paszy dla bydła , wiem że trzeba liczyć 25/30 kg pożywienia dla sztuki / na 1 mamkę , zdecydowałem  się na takie "hobby" ale ciężko cokolwiek racjonalnego wyczytać i tutaj chciałbym was się poradzić , od początku maja będę miał 3 sztuki jałówek LM które z czasem zostaną inseminowane i wszystko brzmi pięknie do puki nie przejdzie się do kwestii żywienia , od wiosny do jesieni mam pastwisko 1 ha które przedziale na kwatery ( są tutaj również 2 stawy także nie będzie problemu z pojeniem (mogę również wodę nalewać (budynek obok ) ale chodzi teraz o zapas paszy na okres zimowy Ile balotów muszę przyszykować aby się później nie martwić i latać przerażonym ( 18 sztuk bali siana po pasówce vicona starczy ?) bo aktualnie mam dylemat ile ha łąk zabrać od dzierżawcy a po drugiej stronie mam łąkę 2 kośną (ptaszki) z której niezależnie średnia roczna wychodzi z 2 pokosów 16/18 bali ze względu na wysoki poziom wód gruntowych jest to niecały ha . Wystarczy mi tyle paszy na 3 sztuki na zimę ? Karmił je będę dodatkowo burakami pastewnymi i ziemniaczkami . Liczę na konstruktywne odpowiedzi osób które mają pojęcie w temacie a dla wszystkich szydzących z takiego zabierania się do tematu TO NIC ZŁEGO UCZYĆ SIĘ OD LEPSZYCH , a sądzę że na forum jest baardzo duże grono osób które nie raz zęby zjadło w tym temacie . Z góry dzięki . 
    • Przez Ezekiel
      Dzień dobry, chciałbym poznać waszą opinie na temat opasu byków i jałówek, jakie jest zużycie paszy, jakie różnice cenowe, zużycie paszy na kg przyrostu. Po prostu co się bardziej opłaca  Z góry dziękuję za pomoc.
    • Przez karol012011
      Witam mam pytanie czy taki interes by wypalił. A mianowicie kupowanie małych cieląt i sprzedaż takich ponad 100kg do dalszej hodowli. Cielęta mam gdzie kupić po cenie 300zł/szt. Bym je odpajał mlekiem zastępczym, dostawały siano, śrutę, sianokiszonkę a w lato na trawę. Jak myślicie jaką cenę bym uzyskał za takiego ponad 100kg chodzi mi głównie o HF i mieszańce???
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez kacperok200
      Witam mam taki problem z cielakiem. ( około 2 tygodniowe )
      Po zakupie zauważyłem że ciele ma strasznie szeroką dolną żuchwę,
      na początku myślałem że pewnie miał jakiś uraz ( złamanie )
      ale z ciekawości postanowiłem zobaczyć i okazało się że miał w policzkach napchane paszy (siano, słoma )
      po wyciągnięciu tego wszystkiego myślałem że będzie już wszystko OK
      Ale po 2 dniach miał to samo 
      I teraz Pytanie do tych którzy mieli taki problem lub wiedza coś na taki temat ,
      Co zrobić ? Czy ciele z tego wyrośnie ? 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.