-
Podobna zawartość
-
Przez POLAKPl
Witam, potrzebuję instrukcji napraw claas ares 816 po polsku. Czy może ktoś tako posiada?
-
Przez tomek9514
Witam ponownie,
Jeden problem zniknął pojawił się następny
Otóż, balot się bardzo szybko zwija, nie pojawia się sygnał że już jest gotowy gdy wskazówka od średnicy balota zejdzie się z drugą wskazówka, gdy się trochę naiwnie więcej to zaczynają stawać pasy. Gdy uda się owinąć go siatka to wychodzi wgl nie zbity. Wskazówka od ciśnienia na zegarze spada na zera a początkowo ma około 12 bar.
Natomiast, gdy otwieram klapę, blokuje jej zamknięcie i luznie pasy to na Nanometrze pojawia się ciśnienie około 200 bar, a gdy naciągane je śpowrotem spada na 0.
Mial ktoś podobny problem? Dla mnie to magia. Może być winny sterownik który znajduje się po prawej stronie prasy pod półka na dodatkową siatkę?
Dziękuję z góry za pomoc
-
Przez creative1agh
Witam czytających.
Pacjentem Massey serii 3000 (3065). Przy naciśnięciu sprzęgła zapala się kontrolka ciśnienia w skrzyni oraz żółw/zając. Brak świecącej kontrolki od 4x4. Po odpaleniu silnika - kontrolka nie reaguje na wciskanie przycisku. Pozostałe funkcje (blokada dyferencjału, power shift, ehr - działają i kontrolki również się świecą). Przeczyściłem wszystkie kostki łączeniowe przy autotronic oraz te w ścianie przedniej kabiny - bez rezultatu. Czy napęd faktycznie się włącza i uszkodzona jest tylko żarówka lub połączenie z nią - stwierdzę jutro.
Problem pojawił się po ok. miesięcznym postoju ciągnika (bez akumulatora).
Układ jest prosty, czujnika zadziałania napędu nie ma, wygląda to wg. mnie tak, że jeśli autotronic nie podaje napięcia na elektrozawór - podaje je na kontrolkę ( i na odwrót). Czyli padł:
- autotronic. Mało prawdopodobne, ciągnik stał
- kontrolka. Prawdopodobne.
- przewody lub złącza. Prawdopodobne, mogłem jeszcze coś pominąć.
Ktoś walczył i ma jakieś spostrzeżenia ?
Będę wdzięczy.
Pzdr.
-
Przez marekkucybala2
Witam, posiadam od kilku lat kombajn zbożowy Claas Dominator 98sl. Nie było z nim wcześniej żadnych większych problemów. W tym roku problem polega na tym że kiedy chciałem wyjechać kombajnem to odpala ale nie chce jechać. Co może być przyczyną?
-
Przez Grzechooo
Witam, Urwał mi się wytrząsacz w Senatorze i mam pytanie czy może ktoś wie czy taki wytrząsacz pasuje np z Mercatora lub protektora? czy były jakieś różnice w wytrząsaczach? jeśli tak to z czego jeszcze mogę go dobrać.?
-