Skocz do zawartości
mac07

Sprzęgło same explorer 70

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
mac07    0

Witam, mam same explorera z 1986r i ostatnio przy zmienianiu na wsteczne biegi słychać czasem  krótki chrzęst, nie zawsze, i czasem ciężej jest wyrzucić wsteczne biegi, zwłaszcza na zimnej skrzyni, a przedtem nie było z tym żadnego problemu, wszystko płynnie działało. Nie wiem co jest tego przyczyną, ale podejrzewam, że to może być wina sprzęgła, bo wciskając je do około 1/4 zakresu w jakim porusza się pedał nie czuć żadnego oporu stawianego przez sprzęgło, dopiero później czuć opór. Może ktoś wie co jest tego przyczyną? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
corrado    247

Niekoniecznie sprzęgło w takim wypadku jaki opisujesz może to być synchronizator.


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez kisiol
      Witam. Może ktoś dysponuje opisem kodów do tego modelu Same Explorer 100 rok 2007. Wyświetlają się błędy I 25 , I 39.
    • Przez axel84
      Witam mam problem z podnośnikiem w Hurlimann H 5110. A mianowicie przy pracy z pługiem przy podnoszeniu zacina się lub samoczynnie podnosi do góry. Rozdzielacz był robiony chromowany pompa po regeneracji tłoczysko zrobione siłowniki wspomagające zrobione filtr hydrauliki wymieniony olej wymieniony jak w specyfikacji . Traktor jest z turem tur chodzi dobrze szybko podnosi tak samo kiper. Proszę o pomoc  bo nie wiem co tu jeszcze zrobić by ten podnośnik chodził jak należy . 
    • Przez dolti44
      witam posiadam traktor deutz fahr agrotron 135 i nie wiem czemu nie działa mi klimatyzacja. klimatyzacja była nabita , załączała się dobrze, wąż co idzie do klimatyzacji był zimny ale w kabinie leciało tylko ciepłe powietrze. Co może być przyczyną???
    • Przez sbastian19891411
      Witam gdzie jest korek spustowy oleju z podnośnika  ?? 
    • Przez dammianoss
      Witam!
      Mam problem z podnośnikiem w moim agrotronie 6.15 z 97r, mianowicie od razu po odpaleniu ciągnika podnośnik sam się podnosi do góry, do samego końca i próbuje dalej gdyż ciągnik przygasa, dopiero jak aktywuje centralkę to mogę go zatrzymać i opuścić na dół. Gdy ustawie przełącznik na pozycje neutralną to podnosi do góry, jak ustawie na podnoszenie to podniesie do ustawionej maksymalnej wysokości i delikatnie unosi się dalej. Wydaje mi się, że to rozdzielacz się zaciął, a na panelu EHR nie wyświetla się żaden błąd. Miał ktoś podobny problem? Nie długo trzeba jechać w pole a ciągnik niesprawny, a awaria stała się w trakcie żniw.
      Pozdrawiam
×