Skocz do zawartości
lukaszl22

massey ferguson 2620 problem z hamulcami

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
lukaszl22    0

Witam wszystkich piszę tu pierwszy raz. Mam problem tak jak w tytule a mianowicie wymieniłem uszcelniacze w pompkach hamulcowych odpowietrzyłem dokładnie cały układ na zapalonym silniku i jakiś czas hamulce były. Teraz znów ich nie ma dodam że pompki są suche czyli uczczelniacze w porządku, dodam również że czasami pedał jest ok ale hamuje tylko na jedno koło tylnie a czasami w ogóle i ostatnio zauważyłem że w tym przewodzie zasilającym pompki przezroczystym znajduje się powietrze a po dłuzszym nie użytkowaniu ciągnika olej cofa sie do skrzyni. I teraz pytanie do osób które mieli podobny problem, co może być przyczyną? czy czasami nie powinien być tam zawór trzymający ciśnienie? A i dodam jeszcze że sprzegło jest ok a przecież współpracuje na tym samym zasilaniu, Są również w nim hamulce hydrauliczne. Czytałem wiele o tym na Agrofoto ale nikt nie udzielił sensownej odpowiedzi. Pozdrawiam i czekam na jakąś podpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bandit1945    3

Przerabialem to juz....

Masz zuzyte oringo na cylindrach wyciskowych....
Aby sie do tego dobrac mysisz sciągnac pochwę i tam zibaczysz caly mechanizm hamulcowy...
Trzeba wybienic te duze oringi z tego co pamietam to idzie tam 2 jeden wiekszy drugi troszke mniejszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukaszl22    0

Dzięki kolego też nad tym myślałem może w tym tygodniu się za to wezmę bo narazie mam silnik wyjęty i jest w trakcie składania. A jeszcze jedno pytanie te modele hamują również przodem ? Bo odkąd go posiadam to tylko te jedno tylne koło działało

Edytowano przez lukaszl22

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

lukaszl22    0

A ja myślałem że podczas hamowania otwiera sie zawór i daje olej tym przewodem od blokady mostów do przedniego mostu i go blokuje. W sumie to sprawdzę to jak już zrobię te hamulce bo bez nich to przykro się jeździ bo to już spora maszyna a już wiosna i zaraz trzeba sianokiszonkę wozic przyczepą a ja wszystkie łaki mam daleko i musze poruszać się szosą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Kacper123022
      Wiatm. Na okres żniwny pożyczyłem od Teścia przyczepę wraz z ciągnikiem MF 2640 i podczas jazdy powstaje problem z przyśpieszaczem ponieważ po naciśnięciu przycisku przy biegach od przyśpieszki jest zero jakiej kolwiek reakcij. Ciągnik jest z 88r. Pytałem Teścia i mówi że mechaniczne wszystko ok jest tylko uwalona jest elektryka. I tu moje pytanie chciał bym to naprawić lecz nie wiem co gdzie i jak... gdzie powinny iść 3 kabelki co wychodzą z przycisku przyśpieszki. Może miał by ktoś schemat elektryczny lub jaką kolwiek wiedzę i doświadczenie i chciał by podzielić sie i pomóc bo wujek google za bardzo nic mi nie mówi... Za wszystkie porady i sugestie z góry dziękuję a jeśli jest już taki temat to przepraszam za utworzenie nowego. Pozdrawiam.
    • Przez WojtekLewandowski
      Witam. W moim mf przestał działać wom, napęd zmiana żółw zając, jest na żółwiu i reszta kontrolek zgasła. Kiedyś miałem podobnie ale ruszyłem wtyczką i było okej. Dodatkowo nie pokazuje prędkości jazdy. Proszę o szybką pomoc.
    • Przez pitraszek1
      więc mam dziwny problem z ehr w fergusonie bo działają wszystkie pokrętła oprócz tego dużego do regulacji głębokości niby jest podłączony po jak nim kręce to migają kontrolki ale jakoś dziwnie bo na 4 podnosi i opuszcza na 5 podnosi na 6 znowu opuszcza i tak jest cały czas nie trzyma pozycji tylko opuszcza do samego dołu i podnosi do samej góry jak podniosę go do samej góry tylko nie tym pokrętłem tylko tym pstryczkiem góra dół mam nadzieje że wiecie o który chodzi i ustawie na 5 to gdy dam tym pstryczkiem w dół to podnośnik idzie na sam dół i się nie zatrzymuje widziałem filmiki na youtube jak działa ten ehr i tam właśnie się zatrzymuje na wybranym poziomie nie wiem co może być przyczyną bo rozkręciłem  ehr i pod nim są jakieś trzy niepodpięte kostki nie wiem od czego  są podejrzewam zepsuty czujnik położenia ramion podnośnika ale nie jestem pewien i nie wiem jak to sprawdzić  
    • Przez pwierzbicki
      ile powinno byc zalozonych filtrow powietrza massey ferguson 3690. W moim zalozone sa dwa mniejszy w wiekszym. Czy nie wplynie to na doladowanie
    • Przez Oliwier1234321
      Dlaczego tylni podnośnik unosi mi do połowy zamiast do końca. dzieje się tak od miesiąca, czasami tylko załapie do końca
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.