Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam czy użydkuje ktoś akpila km 180 ale na resorze jak sie to spr itd bo interesuje mnie ten pług posiadam do niego traktor new holland 6070  145km

drugie pytanie czy posada ktoś w ogóle akpila z ramieniem do wału jak ono sie sprawdza itd cena coś 

pług oczywiście 4+

Opublikowano

Ja mam taki pług 4+1 na resorze . Robota idzie super chociaż najlżejszy nie jest ten pług . Jedynie to pierwszy resor jest za słaby mam dołożyć jedno pióro bo jak zaczynam orkę od miedzy to dużo się ugina i nie równo skiba leży. Ciągam to MF 8240 - 180 km to u nas na lekkich ziemiach lata sobie spoko

Opublikowano

a ile masz fabryczne 5 czy po 7 piór na resor bo opcja jest by po 7 było  ja na razie mysle o 4 skibach ciagniik ma 150 niecałe koni może kiedys pomysle o 5 skibie i jakimś podkręceniu paru koni

ramie do wału poasiadasz czy nie

Opublikowano

Mam ramię z hydraulicznym chwytakiem,  moim zdaniem spisuje spisuje się bdb, szybko wyczepia dyszel wału, łatwo chwyta po nawrocie, a sprężyna na ramieniu dobrze amortyzuje szarpnięcie po przechwyceniu wału.

A odnośnie piór resora, dokładał już ktoś dodatkowe pióra? Bo u mnie przy bardzo mokrej i zbitej glinie 5 piór słabo daje radę i korpusy wychodzą z ziemi. Pług KM80-R 3+

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez gregurb
      Witajcie.
      Kupilem nowy plug NH PMF 40H i pojawil sie problem z ustawieniem szerokosci pierwszej skiby. Zakres regulacji pluga skonczyl sie przed osiagnieciem potrzebnego rezultatu. Plug ustawiony na szerokosc skiby 50cm wspolpracuje z ciagnikiem Fendt 820, opona 650mm. Producent pluga twierdzi ze mam za maly rozstaw kol w ciagniku (=1270mm wewnatrz). Czy moze ktos mial podobny problem? Jak sobie poradziliscie? Przypuszczam ze wiele osob ma taki problem, plug ma wade konstrukcyjna.

• Przez candy1914
      Witam grupo. Jest tutaj ktoś co użytkuje pług jak z tematu? Jakie opinie? Jak zabezpieczenia hydrauliczne się spisują? Ile w ogóle powinno być tam ciśnienia na zegarze i jak je w razie czego dobić? Mam taki pług do kupienia i pytanie czy warto? Pozdro
    • Przez kubus
      Hej. Chciał bym wiedzieć który plug był by lepszy czy zagonowy 4*35 czyobrotowy 3*40 z walem .
      Opowiadajcie!

POZDRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Przez Konrad_Jestem
      Kupie pług 5 skibowy podorywkowy. Częstochowa i okolice 
    • Przez Junkers6671
      Witam, poszukuję instrukcji obsługi do pługa overum tego typu

• Dodaj nową pozycję...
v