Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez stillgottheblues
      Cześć, jak ocenianie pracę półzawieszanych bron catros w najnowszej wersji?
      Myślę o zakupie wersji 4003-2TS lub 5003-2TS na ciężkim wale gumowym.
      Maszyna typowo do likwidacji ścierniska, poplonu, wymieszania obornika z glebą.
      Jak wygląda temat "podskakiwania" / nierównomiernej pracy - oś transportowa unoszona aż nad talerze nie generuje wspomnianego problemu?
    • Przez deere2140
      Czy są jakieś korzyści , i jak się orze po gruberowaniu ?
    • Gość
      Przez Gość
      Jestem w trakcie zakupu brony talerzowej agro lift - POWER DISC z wałem daszkowym 60cm. Pytanie brać 2.7m czy 3m? Ciągnik renault 103 14 z turem.
    • Gość
      Przez Gość
      Witam. Po żniwach po bizonie przy dużym plonie zostaje masę słabo pociętej słomy. Posiadam talerzówkę unię cut ale ślizga się zwłaszcza w pasach po sieczkarni. Pomyślałem, że może lepszym rozwiązaniem będzie zakup agregatu ścierniskowego Unia Kos 2.1m. Która wersja jest lepsza unia kos z podwójnymi talerzami czy jeden rząd wystarczy? Ciągnik posiadam renówkę 103 14 90km.  Czy ta maszyna da radę sobię z tą masą pociętej słomy i gdzie niegdzie wysokim ścierniskiem? Czy może szukać talerzówki kompaktowej?
    • Przez Czarek525
      Witajcie, rozglądam się za budżetową broną talerzową 2,5m bez hydropaku do uprawy pożniwnej i ewentualnie przedsiewnej. Na oku mam Unitecha, Janpola, Euromasza. Jaki wał byłby lepszy strunowy czy lepiej dopłacić do daszkowego ? Jakie piasty są lepsze obsługowe czy bezobsługowe ? Talerze 510 czy 560 ? Posiada ktoś takie brony talerzowe ?
      Gleba sypka i miejscami gliniasta.
  • Dodaj nową pozycję...
v