Przeróbka grubera
-
Podobna zawartość
-
Przez stillgottheblues
Cześć, jak ocenianie pracę półzawieszanych bron catros w najnowszej wersji?
Myślę o zakupie wersji 4003-2TS lub 5003-2TS na ciężkim wale gumowym.
Maszyna typowo do likwidacji ścierniska, poplonu, wymieszania obornika z glebą.
Jak wygląda temat "podskakiwania" / nierównomiernej pracy - oś transportowa unoszona aż nad talerze nie generuje wspomnianego problemu?
-
Przez Gość
Jestem w trakcie zakupu brony talerzowej agro lift - POWER DISC z wałem daszkowym 60cm. Pytanie brać 2.7m czy 3m? Ciągnik renault 103 14 z turem.
-
Przez Gość
Witam. Po żniwach po bizonie przy dużym plonie zostaje masę słabo pociętej słomy. Posiadam talerzówkę unię cut ale ślizga się zwłaszcza w pasach po sieczkarni. Pomyślałem, że może lepszym rozwiązaniem będzie zakup agregatu ścierniskowego Unia Kos 2.1m. Która wersja jest lepsza unia kos z podwójnymi talerzami czy jeden rząd wystarczy? Ciągnik posiadam renówkę 103 14 90km. Czy ta maszyna da radę sobię z tą masą pociętej słomy i gdzie niegdzie wysokim ścierniskiem? Czy może szukać talerzówki kompaktowej?
-
Przez Czarek525
Witajcie, rozglądam się za budżetową broną talerzową 2,5m bez hydropaku do uprawy pożniwnej i ewentualnie przedsiewnej. Na oku mam Unitecha, Janpola, Euromasza. Jaki wał byłby lepszy strunowy czy lepiej dopłacić do daszkowego ? Jakie piasty są lepsze obsługowe czy bezobsługowe ? Talerze 510 czy 560 ? Posiada ktoś takie brony talerzowe ?
Gleba sypka i miejscami gliniasta.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Przeróbka śrub głowicy perkins A4.248
Obora