Skocz do zawartości

Cielaki rasy mięsne Kupno Kujawsko-Pomorskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdzie polecacie kupić cielaki byczki/jałówki opasowe ?
Jest dużo ogłoszeń ale głównie to handlarze a u nich to nigdy nic nie wiadomo ... W jakiej kondycji będą cielaki po 2-3 dniach ...
Województwo Kujawsko-Pomorskie
Cena do 700zł/szt.

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

Oczywiście chodzi mi o mieszańce :) Ciężko poszukać kilka sztuk .... pojedyncze sztuki to sie znajdą za 600-700zł od odoby prywatnej ale chodzi mi żeby były wszystkie w jednym wieku :P

miesne 700 zl/szt nie od handlarza i zdrowe... szukaj szukaj :)

A czy ja napisałem gdzieś ze nie może być od handlarza ? Tylko kupować w ciemno nie chce od handlarzy bo nigdy nie wiadomo ile ten cielak dostał antybiotyków i czy za pare dni nie padnie ... A może ktoś kupuje od jakiegoś handlarza i jest zadowolony ... I właśnie czekam na takie informacje :)

Opublikowano (edytowane)

Kolego - z 3 rzeczy masz dwie do wyboru - albo tanie i od handlarza ale nie koniecznie zdrowe, albo zdrowe i od handlarza ale nie tanie, albo zdrowe i tanie ale pojedyncze sztuki. 

Nawet jak ktoś wie to i tak Ci nie powie bo nie bedzie sobie konkurencji robił ;)

Edit: Jeśli masz w ogloszeniach od osob prywatnych po 600 -700 to nie licz ze za tyle samo od handlarza kupisz ;)

Edytowane przez mickas092

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tymtus
      Co sądzicie o kastracji bydła mięsnego? W Europie nie jest to rozpowszechnione, ale prawie cała reszra świata jednak stosuje tą metode, pozwala to na o wiele tańszy koszt wyprodukowania wołowiny, oraz zmiejsza szanse kazirodztwa, oraz ułatwia prace nam, rolnikom. Bardzo wygodna jest metoda bandingu, która polega na zakładaniu specjalnych gumek na moszne cielaka, po czasie jądra po prostu odpadają. Zestaw do takiego zabiegu, to koszt 50zł, jest dostępny w polsce, chociaż z samą praktyką bandingu się nie spotkałem. Co Wy o tym sądzicie?
    • Przez s_z_k
      czy ktoś orientuje się jakie wybicie mogą mieć byki zebu? 
    • Przez GrubyRolnik123
      Witam
      kupię 50 sztuk bydła 1-2 miesięcznych, szczegóły w wiadomośći prywatnej na agrofoto.pl
      ✅✅✅✅✅✅

• Przez szczygel18
      Witam niebawem zamierzam kupi większą ilości cielaków najlepiej mięsnych chodzi mi tu o byczki ale mogą to być również mieszańce prosił bym o jakieś namiary rolników bądź pośredników za pomoc będę bardzo wdzięczny...

Myślę ze nie tylko mi to będzie pomocne...
    • Przez ŁukaszOla
      Witam , mam pytanie jak sprzedać byki lepiej na żywa czy poubojowo 

• Dodaj nową pozycję...
v