jaroWM Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Opublikowano 7 Marca 2016 opłaca się,opłaca. poza tym nawet z samych hektarów i tak przekraczam próg.
kp38 Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 A tu ciekawiej http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/bogatsi-rodzice-moga-zyskac-na-programie-500,248,0,2035192.html
FiltryOlejeMaszyny Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Ciekawa sprawa z tymi 500 PLNami. Ja nic nie dostanę bo mimo iż hektarów na siebie mam tylko tyle żeby krus płacić a żona trochę za dużo zarabia i całe szczęście te 500 zł nie są dla nas być albo nie być ale wiem że niektórzy już mówią że im się nie będzie opłacało robić nadgodzin albo pracować w soboty aby tylko nie przekroczyć magicznych 800zł na osobę. Oczywiście tylko na papierze.
jaroWM Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Opublikowano 8 Marca 2016 ha ha - dobre z tymi obligacjami z linka. kraj dobrobytu nam się zrobi.
jacekP82 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Witam. Jeżeli dzierżawię grunty rolne od sąsiada i mam z nim spisaną pisemną umowę (nie notarialnie) i płacę mu za dzierżawę to wliczam w dochód grunty dzierżawione?
jacekP82 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 A skąd kolego wiesz że trzeba wliczać w dochody grunty dzierżawione? Możesz coś więcej napisać niż tylko tak
akowicz111 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Teoretycznie nie wpisujesz, bo one nigdzie na ciebie nie figurują. Chyba że masz zgłoszone w gminie.
jacekP82 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Nie mam zgłoszone to gminy. Mam tylko umowę pisemną z sąsiadem. Rozliczamy się raz w roku końcem listopada. Czytałem ustawę i nic nie wyczytałem o takich dzierżawach. Jedynie zgłasza się dzierżawy z Agenci Nieruchomości Rolnych.
agulka Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam, a czy ktoś się orientuje jak sytuacja z owym świadczeniem wygląda obecnie? Interesuje mnie to, gdyż kwota za ha przeliczeniowy sporo spadła... czy to ma jakiś wpływ na wcześniejszą decyzję (u mnie była odmowna, ale przy obecnej kwocie z ha przeliczeniowego była by pozytywna)??? kiedy można składać ponowny wniosek? od kiedy liczy się tegoroczna kwota za ha przeliczeniowy? Wie może ktoś coś nowego? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Siewnik Famarol 3m
Rusza Rodzina 500 plus!
NH T4.75 - Rauch MDS 18.2