Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ciekawa sprawa z tymi 500 PLNami. Ja nic nie dostanę bo mimo iż hektarów na siebie mam tylko tyle żeby krus płacić a żona trochę za dużo zarabia i całe szczęście te 500 zł nie są dla nas być albo nie być ale wiem że niektórzy już mówią że im się nie będzie opłacało robić nadgodzin albo pracować w soboty aby tylko nie przekroczyć magicznych 800zł  na osobę. Oczywiście tylko na papierze.

Opublikowano

Witam. Jeżeli dzierżawię grunty rolne od sąsiada i mam z nim spisaną pisemną umowę (nie notarialnie) i płacę mu za dzierżawę to wliczam w dochód grunty dzierżawione?

Opublikowano

Nie mam zgłoszone to gminy. Mam tylko umowę pisemną z sąsiadem. Rozliczamy się raz w roku końcem listopada. Czytałem ustawę i nic nie wyczytałem o takich dzierżawach. Jedynie zgłasza się dzierżawy z Agenci Nieruchomości Rolnych.

Opublikowano

Witam,

a czy ktoś się orientuje jak sytuacja z owym świadczeniem wygląda obecnie?

Interesuje mnie to, gdyż kwota za ha przeliczeniowy sporo spadła... czy to ma jakiś wpływ na wcześniejszą decyzję (u mnie była odmowna, ale przy obecnej kwocie z ha przeliczeniowego była by pozytywna)???

kiedy można składać ponowny wniosek? od kiedy liczy się tegoroczna kwota za ha przeliczeniowy?

Wie może ktoś coś nowego?

pozdrawiam