pawel885 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Ale czemu pracującego normalnego człowieka na każdym kroku państwo gnębi coraz to nowymi podatkami a leserom leci z nieba? Komuś trzeba zabrać żeby komuś dać, proste... Znam dziada z którego zrobił się pan, znam też pana z którego zrobił się dziad, więc darujcie sobie teksty o niesprawiedliwym życiu
henio2 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Dobrze napisałeś tylko komu najczęściej się zabiera biednym bo bogaty sobie nie pozwoli . Jak myślicie kto płaci najwyższe podatki ? http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3323099,polska-dla-bogatych-pan-placi-pani-placi,id,t.html
pawel885 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Ale zrozum że patologia i leserstwo na socjalu nie płaci podatków tylko pracujący ludzie! Tu klasyk internetu, teraz jeszcze w większych luksusach będą żyć- http://kwejk.pl/obrazek/2043172/biedni-bezrobotni.html
henio2 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 To zazdrościsz komuś takiego życia? Możesz żyć tak jak on skoro uważasz że to takie wygodne ja nie zazdroszczę tylko w Polsce napuszczają jednych na drugich budując na tym kapitał polityczny zobacz jaki socjal mają Niemcy czy taka Norwegia i nie są to biednee kraje ale jeden na drugiego nie naskakuje że żyje z jego podatków
Ulman Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 "Z socjalistami jest jeden problem , zawsze kończą im sie cudze pieniądze" M. Thatcher
mariuszd93 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 To zazdrościsz komuś takiego życia? Możesz żyć tak jak on skoro uważasz że to takie wygodne ja nie zazdroszczę tylko w Polsce napuszczają jednych na drugich budując na tym kapitał polityczny zobacz jaki socjal mają Niemcy czy taka Norwegia i nie są to biednee kraje ale jeden na drugiego nie naskakuje że żyje z jego podatków Możesz też tak żyć? ty się słyszysz? gdyby kazdy tak żył, to kto by płacił podatki?
pawel885 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Nie zazdroszczę tylko dziwię się że państwo daje pieniądze leserom a przez wysokie podatki rujnuje normalne, pracujące rodziny. Niemcy dają socjal bo jest masa roboli z innych krajów za kilka euro, co niemiec nawet po to by się nie schylił. Obcokrajowcy przywieźli rodziny i się zaczęło, niemcy już nad tym nie panują ale byli zmuszeni - kariera, pieniądze, jedno dziecko albo i wcale, szybko społeczeństwo się zestarzało i okazało się że nie ma komu pracować, szczególnie fizycznie. A przybysze robili za grosze plus trochę na ich rodziny i każdy był zadowolony
kadore Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Panowie tu jest rozporządzenie do ustawy 500+ https://n-5-7.dcs.redcdn.pl/dcs/o2/tvn/web-content/m/p121/f/9597353e41e6957b5e7aa79214fcb256/0fdced9f-c817-4a3d-8231-ff78e6f900ad.pdf Pytanie do was jest takie z jednego ha. przeliczeniowego jest ok 2500 zł. , dodatkowe dochody to np. zasiłek rodziny , zwolnienie chorobowe rodzica itd. ,a co obniża ten dochód ?- składka na krus ? a może coś innego ?
henio2 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Nic nie obniża jak i nie podwyższa tyle jest z ha i kropka jedynie przychody opodatkowane np z wynajmu mieszkania i pracy oczywiście
akowicz111 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Nic nie obniża, a zasiłek nie wlicza się do dochodu. Ewentualnie zbycie części hektarów . Edytowane 20 Lutego 2016 przez akowicz111
kadore Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Przeczytajcie załącznik nr.2 strona 14 z tego linku co zamieściłem wyżej - moim zdaniem jest napisane wyraźnie że zasiłek chorobowy jest dodatkowym dochodem .
mustang1000 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Witam, przy 1 dziecku dochod wyliczany będzie tak jak przy zasiłku rodzinnym?? dochód gospodarza = wyliczany z ha przeliczeniowych i kropka? czy do dochodu będą wliczać np. sprzedaż zwierząt, warzyw, zboża itp ?
mariuszd93 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 tego typu sprzedaż na pewno nie , ale np zwolnienia płatne , zasiłki , stypendia , prawdopodobnie tak Pójdziesz składać wniosek , to sie dowiesz dokładnie
osterley Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 ja to tak myślę że się trzeba dobrze nad wszystkim pozastanawiać - a co jak dam w dzierżawę bratu i tylko zostawie sobie z hektar żeby KRUS płacić? Dajmy na to że w umowie będzie że wydzierżawiam mu to tylko za opłacanie podatków. Myślicie że to przejdzie? Bo z firmy to wiadomo że się robi żeby z krus na zus nie wskoczyć a żona pracuje i wystawia faktury więc każdy wie jakie są dochody. Nie głosowałem na PiS i jestem przeciwnikiem takiegodziałania ale dla 6 tyś rocznie opłaca się troszkę wysilić .
henio2 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Pewnie że tak ale dopłaty też brat dostanie "Z socjalistami jest jeden problem , zawsze kończą im sie cudze pieniądze" M. Thatcher A z kapitalistami jest tak że nigdy im się niekończą cudze bo zawsze mają tyle aby dostosować prawo w ten sposób by zawsze je mieli
Ulman Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 To dobrze że ktoś wogóle ma pieniadze bo w socjalizmie najczęściej koniec jest taki ze nikt nie ma a wszyscy zadłużeni. Socjalizm zbankrutował nie raz , kapitalizm nigdy.
GoRAL1 Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 To w Grecji był socjalizm? Jak bys niewiedział io od 1945 dwa razy
jaroWM Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 http://www.agrofoto.pl/finanse/500-plus-dla-rolnika-pozniej,62911.html
jaroWM Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Opublikowano 7 Marca 2016 ty chyba masz problem - popatrz na swoje ostatnie posty. ja i tak nie łapię się na pierwsze dziecko, bo mam jeszcze inne źródła dochodu poza rolnictwem.
henio2 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 ty chyba masz problem - popatrz na swoje ostatnie posty. ja i tak nie łapię się na pierwsze dziecko, bo mam jeszcze inne źródła dochodu poza rolnictwem. No to zrezygnuj z pracy jak Ci się nie opłaca
Rekomendowane odpowiedzi
SŁONECZNY PIEC grzewczy / suszarnia - pomysł na niezależność od pun...
Pieniądze dla rodzin już w kwietniu
RW-1