Skocz do zawartości

Deutz-Fahr seria 54, kłosownik , omłot jęczmienia .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do użytkowników DF 54XX , czy na wyposażeniu kombajnów były kłosowniki ( blachy pod klepisko ) do omłotu jęczmienia ? Jestem 2 właścicielem i nie mam tego wyposażenia , a przydałoby się w jęczmieniu . Wyczytałem , że idą do nich 4 płytki pod klepisko , miał ktoś z tym do czynienia ?

Opublikowano

U mnie w 4045 H z 98r. są bodajże te klapy kłosownika ale na stałe tylko albo otwierasz albo zamykasz , mówisz że bez tego jęczmienia nie domłaca ? Bo ja jestem przed pierwszym sezonem a mam sporo jęczmienia jarego z doświadczenia wynikało że bizon nie domłacał ości ...

Opublikowano

Mój jest z większej serii . Maja rada zadzwoń do serwisu myślę że do 800 zł się wyrobisz za nowe blachy ;) fakt części do df nie są najtańsze :) daj znać co wykombinujesz ;)

Opublikowano (edytowane)

To tylko kawałek blachy , ogłądałem od new hollanda , w serwisie ceny są wiadome . Szansy dużej nie ma na obejrzenie oryginału i dorobienie , nie znam nikogo kto ma kombajn tej serii (nadal nie wiem , czy blachy były na wyposażeniu).

Edytowane przez fezoi
Opublikowano

No tej serii jest u nas do policzenia na palcach . Ale twierdzę że napewno te blachy były z kombajnem, bo mi facet od którego kupiłem dorzucił sporo złomu tj. Kliny pod koła ,wszelkie osłony osłonki elementy na domłacacz . Jęczmień jest podstawowym zbożem więc napewno elementy do jego omłotu były z kombajnem to tak na logikę.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez yeti2032
      Witam miałby może ktos do udostępnienia instrukcje obsługi ciągnika DEUTZ-FAHR agrolux 75 2014r.
      Zakupiłem niedawno taki ciągnik ,chciałbym porobić przy nim wymiany wszystkich płynów  i ogólnie poznac obsługę tego ciągnika bo nigdzie nie moge tego znaleźć w internecie.
    • Przez tommy83
      Mam na oku deutz-fahr m660 jest to nie wielki kombajn ale ma być tylko na swój użytek.Jest z 1987 roku bez kabiny za 24 tysiące jest wart tej ceny?Czy ten model ma jakieś bolączki i jak z częściami,martwi mnie też niewielka moc silnika proszę o pomoc za wszystkie wpisy z góry dziękuje
    • Przez stan196
      Witam, mam pytanie, czy nagarniacz zboża w modelu 33-60 wysuwa się, jeśli tak to jak go uruchomić?
      Będę wdzięczny za informację zwrotną.
      Pozdrawiam
      Stan196
    • Przez bandit1945
      Witam. Mam problem z kombajnem...
      na zimnym oleju wszystko chodzi ładnie a gdy się rozgrzeje to nie podnosi motowidel prawie wcale tak jak by brakowało mocy... A heder i resztą chodzi dobrze....
      A żeby podnieść motowidla to muszę podnosić lub opuszczać równocześnie heder....

Pomocy
    • Przez aizen7
      Witam. Od niedawna jestem właścicielem kombajnu Deutz Fahr M35.75,mam z nim problem, otóż pomimo maksymalnych obrotów silnika cały zespół żniwny (heder) powoli się podnosi, co może być problematyczne podczas żniw. Co może być przyczyną tego stanu ? Proszę o odpowiedz
  • Dodaj nową pozycję...
v