Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Też mam MDS'a ale 11.1 w wersji M i jest jeden szkopuł jeżeli chodzi o MF255 i podobne- za mocno wystające błotniki przez co dźwignia do zamykania włazi pod błotnik i można wszystko pogiąć, do MF dobra by była wersja otwierana eletrycznie, do 4514 z kabiną komfort też dźwignia haczy o błotnik.

I trochę teraz żałuję że nie wziąłem 17tki bo jak nie opróżnię rozsiewacza do końca to big-bag mocznika mi nie wchodzi.

Opublikowano

Kverneland exacta. 4 pary łopatek o różnej innej długości. Rzucają na różne odległości. Idealnie równo rozsiewa, ładną używkę możesz kupić za ok 13 tys

Opublikowano

Tak ma byc nowy brałem pod uwage MDS, Bogballe, Amazone ZA-X. Ten MDS na 15 metrów nie ma problemu ? chodzi o saletre amonowa pulawy, saletrzak tarnow drobny,mocznik bo kolega ma starszego raucha i  ma problem

Opublikowano

MDS mocznik i inną drobnicę dorzuca do 15m, pozostałe do 18m. Potem można zmienić tarcze na szerokość 21-24m.

Jeden lej jest wygodny, ja u siebie często sieję na jedną stronę to nie muszę przerzucać nawozu między komorami :)

Opublikowano (edytowane)

Ja zakupiłem Agro- Tom RNH600 do 360-3P. Ale coś więcej to dopiero wypowiem się na wiosnę po pierwszych siewach nawozów :)

Edytowane przez Autofan
Opublikowano

oglądałem kilka MDS-ow i troche sie zraziłem z 2002 roku cale pordzewiałe ramy połowe grubosci rdza zjadła to juz lepiej wygladaja z lat 90-tych ZSB a co myślicie o PROMAR DRN 700 z kwasówki przekładnia typu rauch włoska 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez PiotrekMTZ
      Co sądzicie o tych rozsiewaczach?
      Bo planuje Kupić MDS 700l :lol:
    • Przez yack3
      Witam wszystkich forumowiczów.
      Mam problem z wagą do w/w rozsiewacza. Źle pokazuje ciężar nawozu: np mam wsypane 2 big bagi i po skalibrowaniu pokazuje ok, a za chwilę po przejechaniu kilkudziesięciu metrów już inaczej np 825kg. Kalibrowałem zgodnie z instrukcją, ale coś jest nie tak. Kolega pomierzył mi prąd w czujniku wagi (element ze strzałką na zdjęciu) i niby jest ok.  Może to być związane ze śrubą dociskającą czujnik (przez kulkę). Ale do końca nie wiem jak to wyregulować. Ma ktoś może taki sam sprzęt, ewentualnie poszukuję jakiegoś fachowca, który mi pomoże....
      Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów.

• Przez DanielFarmer
      Jak w tytule.Przymierzam się do zakupu rozsiewacza pod nawigację.Zalezy mi na dopracowanym zmiennym dawkowaniu oraz precyzyjnej zmianie szerokości rozrzutu oraz przede wszystkim na tym żeby nie rdzewiał.Ktory będzie miał najlepsze malowanie? W grze kuhn axis 30.2 i bogballe m35base.Na 99 proc biorę hydrauliczny napęd tarcz.Który z nich wybrać? A może jeszcze inny?
    • Przez yacenty
      Jak wygląda procedura kalibracji wagi w rozsiewaczach Kverneland Accord Vicon? Wymieniłem elastometry na nowe, wymieniłem czujnik referencyjny.
      Jak należy skalibrować rozsiewacz na nowych podzespołach?
    • Przez Artur312
      Witam zakupiłem niedawno rozsiewacz rauch beta 1500 . Poczebuje tabele wysiewu do poszczególnych nawozów. Czy ktos posiada moze .   
  • Dodaj nową pozycję...
v