Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zna ktoś cenę john deere 6120m w podstawie i massey ferguson 7614 też w podstawie

cena JD 6120m 257netto skrzynia PowerQuad Plus 24/24,felga spawana, hydraulika zwiększona na 114l/min, przedni tuz i wom

Nie jest to podstawa ale masz jakies odniesienie

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co widzicie w tych JD ??Pala wiecej od innych marek w środku kabiny od kilku lat surowo,a dotego cenowo to jakis ostry wał.Szukam ciągnika pomocniczego max 80-90 km  plus tur co możecie mi doradzić??

Edytowane przez Eliot
Opublikowano

Nie wiem co widzicie w tych JD ??Pala wiecej od innych marek w środku kabiny od kilku lat surowo,a dotego cenowo to jakis ostry wał.Szukam ciągnika pomocniczego max 80-90 km  plus tur co możecie mi doradzić??

Cena jest zaporowa bo mamy polskie złotówki jakbyśmy mieli euro i płacone dotacje w euro to byś inaczej patrzył na to wtedy ciągnik kosztuje przykładowo 80tys euro jest różnica co ? 

Co do Twojego pytania to radze Ci brać ciągnik z elektrohydraulicznym rewersem do tura na 100%, a co do marki to ciężko mi doradzić jak nie znam Twojego budżetu i z czym miałby pracować poza turem.

Opublikowano

Kupiłem tego JD na skrzyni AutoQuadPlusEcoShift 20/20 i wyposażenie takie jak wcześniej pisałem cena 387 tyś zł brutto

Mistek masz JD napisz z doswiadczenia ile pali taki traktor .

właśnie jak to jest z tymi MF ?U nas ich nie ma ale gadają że są dosyć awaryjne.

Mam MF 6475 ,2700 godzin przepracowane i awaria urwany zawór w silniku.NIE polecam MF

Opublikowano (edytowane)

Tyle ile wlejesz. Średnia z dnia w pługu poniżej 15l/h wyjdzie, a jak skasować licznik przy ciągłej jeździe w pługu to te "chwilowe" 22-25l/h przy 1700 obr/min. i maleje. Wiadomo, że dużo zależy jakie kto ma pola na wielkość, szerokość narzędzi itd. 

Podorywkowy unia kos 3m vs. ściernisko po QQ - około 8l/ha

1500h czasami zdarza się, że komputer wywali błąd od siłownika turbosprężarki; prawdopodobnie błąd odczytu czujnika. 

Edytowane przez ziomal_one
Opublikowano

Fajne są ciagniki, dobrze wyposażone, tylko ze skomplikowane.

Mam styczność z tymi ciągnikami od kilku lat na gospodarstwie wujka w którym pomagam :

Od 2004 r wszedł w tą markę i na podwórku nie chce widzieć nic innego ,

Massey 5445 2004r lekko ponad 3 tys mth jedyna awaria pęknięta chłodnica 

Massey 8260 3,7 tys mth awaria to potencjometr skrzyni za 500 zł i dwa razy pękła końcówka drążka .

Powyższe ciągniki zostały sprzedane ale właściciele dzwonią od czasu do czasu i nic więcej się w nich nie dzieje 

Obecnie pracują ciągniki :

Massey ferguson 5475 i przebieg 3,5 tys mth i ostatnio padła pompka wspomagania hamulców a tak wszystko chodzi bez zarzutu 

Massey ferguson 8660 2 tys mth i tutaj nic poważnego się nie dzieje , oprócz wymiany czujnika filtra jezdnego skrzyni biegów nic w nim robione nie było .

Więc polecam tą markę , przede wszystkim mało pali , awaryjność jest znikoma , komfort również jest na przyzwoitym poziomie w odniesieniu do ceny , :) 

Opublikowano

U mojej miejscowości było 6 MF tych z początku z lat 90, na dzień dzisiejszy nie ma żadnego, ciągniki posprowadzane z zachodu, duże przebiegi i problemy ze skrzyniami biegów, dlatego każdy się przekonał na tych ciągnikach, nowy MF to pewnie jeździ, nie powiem że nie. 

Opublikowano

Ja mam trzeci ciągnik marki MF, poprzednie - przebiegi powyżej 10 tyś h silnika oraz skrzyni nie ruszałem (modele 3080, 3120). W mojej okolicy jeździ tego sporo, ja nie narzekam, jeżdżę nimi od kilkunastu lat i dalej będę nimi jeździł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v