Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie poczekajcie jeszcze ze 3-4 miesiące jeśli nie ruszy modernizacja na maszyny to zobaczycie jakie przeceny będą dilerzy robić. Teraz już mają problem  od kilku miesięcy stoi sprzedaż traktorów. Kolega pracuje u jednego z lubelskich dilerów i mówił że od stycznia dzwonią na potęgę do swoich klientów i oferują wymianę ciągnika na nowszy za naprawdę rozsądne pieniądze ale specjalnie  zainteresowania nie ma. U tego dilera z placu od listopada zjechały tylko 3 traktory. Sam mam zamiar kupić traktor w przedziale 100-130 koni ale czekam jeszcze bo jeśli modernizacja nie ruszy to droższe nie będą a jak modernizacja ruszy to jakieś dofinansowanie będzie (o ile wniosek przejdzie).

Edytowane przez tomek81ja
Opublikowano

Panowie poczekajcie jeszcze ze 3-4 miesiące jeśli nie ruszy modernizacja na maszyny to zobaczycie jakie przeceny będą dilerzy robić. Teraz już mają problem  od kilku miesięcy stoi sprzedaż traktorów. Kolega pracuje u jednego z lubelskich dilerów i mówił że od stycznia dzwonią na potęgę do swoich klientów i oferują wymianę ciągnika na nowszy za naprawdę rozsądne pieniądze ale specjalnie  zainteresowania nie ma. U tego dilera z placu od listopada zjechały tylko 3 traktory. Sam mam zamiar kupić traktor w przedziale 100-130 koni ale czekam jeszcze bo jeśli modernizacja nie ruszy to droższe nie będą a jak modernizacja ruszy to jakieś dofinansowanie będzie (o ile wniosek przejdzie).

Masz rację!!Już byłem napalony na Farmtraca Kinga i wszystko ładnie pięknie,cena zaakceptowana, zamówienie złożone,a nawet zrealizowane ale....diler przygrał w kulki i najprawdopodobniej go nie odbiorę...

znalazłem/a właściwie to znalazł mnie inny diler i za takie samo wyposażenie prawie 7 tysi mniej(przy takiej cenie to dla mnie bardzo dużo) 

Opublikowano

Za dj 6155 m przedni tuz bez wom, miękka oś,3 pary elektrozaworów, mechaniczna amortyzacja kabiny , pneumatyka  pełne oświetlenie opony goodyear 600 cena u diler 275tyś netto bez negocjacji

Opublikowano

tak cena pumy takiej to 270 michalsoft ma racje i to jest co najmniej mi się wydaje że podał cenę maxuma bo jak się pytałem to maxum właśnie 120  właśnie 220 tyś 

Opublikowano

Panowie poczekajcie jeszcze ze 3-4 miesiące jeśli nie ruszy modernizacja na maszyny to zobaczycie jakie przeceny będą dilerzy robić. Teraz już mają problem od kilku miesięcy stoi sprzedaż traktorów. Kolega pracuje u jednego z lubelskich dilerów i mówił że od stycznia dzwonią na potęgę do swoich klientów i oferują wymianę ciągnika na nowszy za naprawdę rozsądne pieniądze ale specjalnie zainteresowania nie ma. U tego dilera z placu od listopada zjechały tylko 3 traktory. Sam mam zamiar kupić traktor w przedziale 100-130 koni ale czekam jeszcze bo jeśli modernizacja nie ruszy to droższe nie będą a jak modernizacja ruszy to jakieś dofinansowanie będzie (o ile wniosek przejdzie).

Kolego zależy jaki rejon i jaka marka, u mnie np. jest NH i nie narzekają, nie biegają za klientem jest też JD i fendt i przedstawicieli widzę częściej niż tych z nh mimio że od nich chciałem wziąć ciągnik

Opublikowano

wedlug mnie te ceny są juz i tak wygórowane ze szok :o i nie adekwatne co do jakości!! 

A MGR za wiele nie powinno pomóc w tym segmencie maszyn tj ciągniki rolnicze. Ze wzgledu na to iż rynek juz jest tak nasycony tymi maszynami a ciagników za takie pieniądze nie wymienia sie za często, dodatkowa jak wspomiałęm MGR nie dotuje juz drugiego ciagnika czyli nie mozna dublować maszyn !!

Pod uwagę nalezy wziąc fakt iz w najbliższym czasie areały gospodarstw nie beda juz znacznie rosły z racji kto juz ma tam jakiś kawałek ziemi dzierżawionej/kupionej bedzie ją trzymał i obrabiał.

Obecne podwyżki są wzięte z kosmosu nie wiadomo czym są one uzasadnione, albo robią złudzenie w najbliższym czasie to sporych obniżek i chwyt marketingowy tj. styczniu jest podwyżka NH 5% a w np. w czerwcu obniżka 15% i reklama itd.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v