Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pisałem  o nim kilka postów wcześniej  przywozi z Podkarpacia od rolników po zakupie warto zaszczepić z okolicy dużo osób bierze  nie słyszałem żeby komu padło ,ceny wysokie jak u wszystkich w Świętokrzyskiem nie wiem jak przy większych ilościach.

Opublikowano (edytowane)

Witam wiecie moze gdzie kupic byczki Simentale w miare rozsadna cene? Oprocz handlarza z bychawy bo kupilem 5 i 2 padlo nie mowiac ile poszlo kasy na lekarza.

Nie myślałeś żeby się z kimś zgadać i pojechać gdzieś dalej po Większe ilości cielakow? A co do tego z bychawy też się rok temu na brałem i kupiłem od niego...A teraz to ma chociaż rasowe ? Wtedy na ncb mówił " czyste simy"

Edytowane przez k110
Opublikowano

Nie myślałeś żeby się z kimś zgadać i pojechać gdzieś dalej po Większe ilości cielakow? A co do tego z bychawy też się rok temu na brałem i kupiłem od niego...A teraz to ma chociaż rasowe ? Wtedy na ncb mówił " czyste simy"

no mozna by a jaka bys chcial ilosc? no ma rasowe ale coz z tego jak chore i wgl cieleta od cycka i cena 1500-1700zl i cieleta ledwo co zyja

Opublikowano (edytowane)

W Wielkopolsce za takiego wołają ponad 1000 smile.png

Zależy z jakiego województwa jesteśtongue.png

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Witam jestem z okolic Kalisza dokładnie z Kuchar unas za NCB handlarze wołają 15zł za kg mięsne 18 zł kg nie powiem zdrowe zadbane ładne cielaki ile oni płacą za takie cielaki na podlasiu może ktoś się dokładnie orientuje Za hf płaciłem 600 zł ale tak szczerze to śmierć w oczach wożą takie 3 dniowe zapalenie puc ,BWD i inne cuda.Jestem rolnikiem nie Handlarzem chętnie nawiąze kontakt z rolnikami którzy chcą sprzedawać cielaki

Opublikowano (edytowane)

trochu przy dużo ale też wszystko zależy jaki? jak duży to może i warto...region są regiony,że takiego kupisz taniej ale są również takie gdzie będzie drożej...ogólnie ciężko to określić można jedynie na własnym przykładzie

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Hej ja kupowałem NCB duże ładnej budowy w wadze 80 kg 15 zł za kg jak dla mnie drogie no cóż ale ostatni raz dałem zarobić handlażą .Była pieczątka na paszporcie gdzie były kupywane cielaki i doszedłem do tego kolesia to on sprzedaje temu handlarzowi po 11 zł to się smiał ze ładnie was kroją w tej wielkopolsce pozdrawiam .

Opublikowano

Tomi8317 ja tez z kalskiego jestem i tez za ncb-ki placilem po 15zl a za miesne krzyczy 18 moze nawet od tego samego kupowalismy.Cena wysoka a cielaki z trzeciej reki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
    • Gość Mateusz2111
      Przez Gość Mateusz2111
      Witam ile utrzymam byków od 80kg do około 800kg na 20ha kukurydzy, przed kuku bedzie zyto na kiszonke klasa ziemi 4
    • Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v