Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takiej wadze , wieku i cenie to tylko kupować , bo sprzedać było lepiej jak miały po 140kg . Niemal taka sama kasa . B)

Opublikowano

dokładnie-ostatnio kupiłem sporo bydła właśnie takiego w dziwnych wagach nie handlowych ale po super pieniądzach

W zeszłą sobotę bardzo ładną jałówkę MM z SM(bura z białą głową)w wadze 240kg za 1500,- , kolego dwie ciut mniejsze  jedna MM z AN(czarna)a druga MM z LM(czerwona)po 1400,-/szt

Opublikowano

lm waga na wczoraj 335kg propozycja za niego 6zł ale jeszcze potrzymam. Bardzo chorował po przyjeździe  strasznie charczy mu w płucach ale troszkę rośnie w czerwcu miał 155kg, jak kolejny raz przestanie żreć to pojedzie i za te pieniądze

Opublikowano

sąsiad ma byczka tygodniowego czerwony w papierach RP  ,krępy w budowie waga ok 50-60 kg ceni 650 -  opłaca się ?

Nie wiem jakby rosło takie bydlę bo czerwonych nigdy nie miałem

Opublikowano

Raczej nie gorzej niż przeciętny hf a cena chyba uczciwa, bo masz blisko.

Opublikowano

chętnie podejmę długoterminowa współpracę z rolnikiem na odbiór byczkow. i teraz tak albo 2-3 tygodniowych. albo odpojonych. potrzebuje ok 80- 100 szt rocznie. jestem rolnikiem z okolic Grudziądza. zainteresowanych proszę o kontakt.

Opublikowano

Nieistotne jest to za ile kolega by takie sprzedal a to ze chowanie takiego bydla mija sie zupelenie z celem bo dajesz za niego 2200 a niech sie kiepsko chowaja i bierzesz za nie 4500 po 18 miesiącach chowania. Złoty biznes.

Opublikowano

dokładnie. mi też jakoś ciężko to wyliczyć. dodam że jestem w tym świeży. narazie odpajam. tylko ten ogrom pracy ;)

Opublikowano

Nikt Ci nie każe hodować ani chować  bydła Widocznie Ci co kupują po tyle maja inną kalkulacje niż Ty . A tak naprawdę do najlepiej jest chować dolary ,tylko trza uważać żeby na starość nie zapomnieć gdzie się schowało 

"ogrom pracy " to ile Ty szt odpajasz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
    • Gość Mateusz2111
      Przez Gość Mateusz2111
      Witam ile utrzymam byków od 80kg do około 800kg na 20ha kukurydzy, przed kuku bedzie zyto na kiszonke klasa ziemi 4
    • Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v