Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar zakupic siewnik do kukurydzy ale za bardzo nie wiem jaki mam trzy nad ktorymi sie wacham oto linki 1.http://olx.pl/oferta/siewnik-do-kukurydzy-monosem-4-rzedy-CID757-IDdfhuN.html#17e08f7305

2.http://olx.pl/oferta/siewnik-do-kukurydzy-becker-CID757-ID9fIp1.html#17e08f7305

3.http://olx.pl/oferta/siewnik-do-kukurydzy-gaspardo-4-rzedowy-CID757-ID9AQXW.html#17e08f7305

Zastanawiam sie nad tymi siewnikami lubsiewnikiem mechanicznym

Z góry dzięki 

Opublikowano (edytowane)

@lukas980912

Najlepszy z zaprezentowanych będzie monosem...tylko ten jest malowany i wart może 4tysiaki... poszukaj z naklejkami. Ja mam takiego dość długo pewnie z 10-11lat i chodzi.

becker buczy głośno i zasiać 20ha to trochę nieprzyjemnie pracować.. Gaspardo nie miałem

Edytowane przez rozal22
Opublikowano

gaspardo kupisz juz nowe za 50 tys bruto i ma nawet kredyt fabryczny 1,3 % na 7 lat

Opublikowano

polecam siewnik kleine mechaniczny tylko nie pamiętam modelu kolega miał wcześniej pneumatyczny to do bani i jeździł po usługach to musieliśmy ręcznie dosiewać nie tylko ja ale i inni, kupił mechaniczny i jest dobrze brał 120/ha.pozdrawiam

Opublikowano

gaspardo mam już z 2 lata z podsiewaczem, na razie nic się nie dzieje, wysiew dokładny tylko ze komputer jest w obcym języku.....przedstawiciel  mówił ze to jedne z lepszych siewników w godnej cennie 55tyś .

Opublikowano (edytowane)

Nie nie nie to stary siewnik a mam już nowy,zwykły prosty mechaniczny  bez dodatków a firma to nie wiem bo tabliczka jest troche schetana,ale bankowo niemiecki bardzo solidnie wykonany.

Edytowane przez Eliot
Opublikowano

ja sieje 7 ha bo mam więcej szt bydła mlecznego i się właśnie zastanawiam nad jakimś siewnikiem bo koszt takiej usługi już od 2 lat mi się nie widzą jeśli muszę dac 700 -800 zł i jeszcze zdarza się luka jakby sekcja przepuszcza.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
      Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
      Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez elux
      Witam
      Czy spotkał się ktoś z suszeniem kukurydzy z zastosowaniem nagrzewnic elektrycznych jako źródło ciepła?
      Temat o tyle ciekawy że z wykorzystaniem fotowoltaiki energia prawie na free, jednakże brak info i doświadczeń w zakresie wydajności suszenia przy niskich temperaturach powietrza suszącego...
      Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia/wiedzę w temacie to proszę o info tutaj lub na priv- myślę o takiej małej suszarni u mnie
    • Przez rumcajsm10
      Witam, zna ktoś ceny siewników pneumatycznych do qq, interesuje mnie 4 rzędowy w budżetowej cenie (RMG), może są jakichś Polskich producentów?
    • Przez dominikl95
      Witam mam w posiadaniu siewnik Hassia Dan 300 jest to siewnik 3m i ma tylko 19 lejkow czyli bardzo rzadko, Cały czas się zastanawiam czy ta odległość między rzedami nie jest za duża bo wiecie jak to wygląda na takich ziemiach. Znajomy ma nowego poznaniaka i też ma tyle lejkow ale ma dobre ziemie i to pole zupełnie inaczej wygląda. Proszę o poradę czy na piaski lepiej mieć więcej lejkow czy mniej, i dlaczego.
  • Dodaj nową pozycję...
v