Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niedlugo odblokuja eksport miesa z argentyny- wiec cena pewnie znowu w dol, tam fermy maja po 3 tys ha wiec szans na konkurencje nie ma, jesli wejdzie w zycie uklad o handlu transatlantyckim-przy tym acta to byla zabawka- to bedzie koniec hodowli bydla miesnego w europie, wiec perspektywa towarowej produkcji miesa wolowego w ue jest marna, 

dla twojej wiadomosci to wołowina Argentyńska jest obecna na unijnym rynku już od dawna W polsce tez pewnie jest dostepna tylko ze wzgledu na wysoką cene mało popularna 

Opublikowano

Tydzien temu sprzedałem 2 krowy (utuczone) jedna czerwona 772 kg na czysto, i simentalka 50%  655 kg na czysto rozliczone poubojowo. Cena w przeliczeniu na zywą wagę wyszła 6,45 i 5,85. Podlaskie.

Opublikowano (edytowane)

Tydzień temu oddałem byczki dwa simentale mięsne do kulwickiego zawsze chu....j stęka że takie owage nawet jak by miały z 1400 kg to i tak mu nie odpowiadało zważyliśmy u kolegi mojego który jezdzi i wozi żywiec ciężarówkami solówka lub solówka i przyczepa 40 kg na byku brakowało to jest dopiero sk***ysyństwo a jak przyjedzie to by w dupe wlazł z każdym się wita i wg to są ściemniacze może nie wszyscy ale większość tak by portfele swoje napchać a kulwicki się po wsiach chwali że linki kupują za 20 gr od biernackiego kierowców.

O od tego momentu szukam z wujem wagi nawet rozpierdzielonej ale żeby była stała i zarabiała na swoje tym że stoi koło obory :D

Panowie zmieni się to coś u nas w Polsce ?????? w dodatku kulwicki wysyła pracownika do pomocy tak zwany Daniel posyła pracownika do pomocy do wyprowadzenia byków a on sam leci i trzyma poskramiacz na prad haha i stanie za drzwiami obory i czeka jak coś robić to z jajami a nie byk ponoć i tak wyczuje strach człowieka w dodatku jak obca osoba to już wg się nie mówi beczy szaleje kopie z pod siebie słomę a wypisywać papierki to każdy by chciał!!!!!!!

Edytowane przez JohanDeeres
Opublikowano

Rolnik_Kujawy masz racje kolego będzie przeplatanka między rolnikiem a pośrednikiem  oni by wg chcieli by byk był w tyle szeroki i aż od przodu umięsniony  a głupiemu pracownikowi dadzą 100 zł dniówki zaczynając od 4 rano kończąc o 23 jeszcze jak czas pracy na to pozwoli rolnikowi co musi prawie 2 lata się napierdzielić przy takim byku ile paszy koncentratów witamin szkód jak się zerwie albo jak rogów nie ma i się spuści plus jest taki że nie trzeba płacić za inseminacje 50 zł tylko mamy jednego simentala do tego i jest nauczony wybiega na podwórko i kryje i potem troche pobryka i wraca na swoje stanowisko :D 

Opublikowano

miałem z  BM styczność  oferowali 8,5 plus vat za super byki jak dowiedzał się że przez moją wagę 7,2 super nie odpowiedz ciśnie się sama  :rolleyes:

Opublikowano

miałem z  BM styczność  oferowali 8,5 plus vat za super byki jak dowiedzał się że przez moją wagę 7,2 super nie odpowiedz ciśnie się sama  :rolleyes:

a skad jestes 

Opublikowano

Panowie polecam wszystkim Pana Kowala ze Spytkowic. Cena zawsze dobra żadnych problemów z wypłatą pieniędzy i z odebraniem bydła . Jestem bardzo zadowolony ze współpracy . :) 

Gość milioner8558
Opublikowano (edytowane)

||||)

Edytowane przez milioner8558
Opublikowano

Panowie polecam wszystkim Pana Kowala ze Spytkowic. Cena zawsze dobra żadnych problemów z wypłatą pieniędzy i z odebraniem bydła . Jestem bardzo zadowolony ze współpracy . :)

ja znowu miałem niemiłe wspomnienia z tym Panem więc odradzam go wszystkim

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
    • Przez Matis36i6
      Witam, na początku grudnia zakupilem cieleta  (około 80-100 kg) po ostrych zapalaniech jakoś udało nam sie mniej więcej je wyleczyć  (dodam że wszystkie 14 sztuk prędzej czy później zachorowało). Cieleta znajdowały sie w całkowicie innym budynku gosp. A problem polega na tym że byki które mają po około 200 kg zaczely chorować z podobnymi zaburzeniami tj.suchy kaszel przyspieszony oddech, brak apetytu. Czy to możliwe żeby zarazily się od młodych,  czy to może zmarzmieta kiszonka z qq? Albo zbyt ciepło w oborze i różnice temperatur?  Proszę o pomoc bo jeżdżę po zastrzyki co drugi dzień a to nie daję zadawalajacych efektów. 
    • Przez Kondzio342
      Witam. Koledzy ma ktos na miar na sprawdzonego handlarza cielat. Interesuja mnie mięsne najlepiej czerwone i tylko polskie. Ktos kogos ma sprawdzonego. Jakis kontakt?????
  • Dodaj nową pozycję...
v