Skocz do zawartości

Obora na 30 sztuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć czy za 100 tyś postawiłbym oborę na 28-32 sztuk krów

Opublikowano

Jak użytkownik ppp chwali ten system koszt to 2,5 tyś na stanowisko co tu dużo tłumaczyć należy się zapoznać z galerią użytkownika ppp i wyciągnąć wnioski bo obory z prawdziwego zdarzenia nie postawimy w tych pieniądzach 

Opublikowano

Chodzi mi o oborę uwięziową ta i tylko sam budynek i stanowiska

To za ile bym taką postawił  ?

Opublikowano

Nie ma opcji. 150 musisz liczyć chyba że sam wykonasz budowę i tylko liczysz koszty materiału to tak dasz radę,

Gość Profil usunięty
Opublikowano

lepiej postaw jaka wiate i wpusc mamki

Opublikowano (edytowane)

Ja w tym roku postawiłem oborę na 17sztuk uwieziowka z wyciągami koszk ok 80 tyś budynek dostawiony do istniejącej obory ze stodołą .Obora ma wymiary 22,5 /7,5m. Wszystkie papiery i biurokracja łącznie z oddaniem do urzytku to koszt ok.5,500zł.

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

@Patryk ja startowalem z budowa od polowy 2014r papiery zaczelismy zalatwiac zima, projekt + nadzor budowlany kosztowal mnie 3tys papierki w Starostwie Powiatowym tzn mapki wypis z rejestru gruntow 100zl geodeta 400zl + wytyczenie 200zl i chyba jeszcze w Urzedzie Gminy placilismy jakas kwote ok 100zl tu sie moge troche mylic bo nie pamietam dokladnie ale cos ok tej kwoty

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"

• Przez maciek521
      Witam. Jakie ustawić ciśnienie do poideł dla bydła takie jak na zdjęciu. 

• Przez Podleś
      Witam,
      mam problem z zacielaniem krów . Stosowałem hormony ( acegony, dinolityki itp.) zacielałem pod zegarek i zero efektu . Krowy zacielane po 5-8 razy . Do tego często ruje są niewidoczne , bezobjawowe. Myślałem ,że może problem tkwi w stłuszczonej wątrobie , bo kiedyś było podobnie , ale dostępne preperaty też nic szczególnego nie zdziałały. Może ktoś  z Was coś mi podpowie . Może wiecie czym skutecznym zastąpić wcześniej dostępny EPATOLAC B+ , który w moim stadzie sprawdził się rewelacyjnie , coś skutecznego na pobudzenie do rui. 
    • Przez maciek521
      Witam. Czym przymocować rurę od wody 1/2" do stanowiska dla bydła fi50 aby założyć poidła dla bydła.
    • Przez Ferdek07
      Składaliście wnioski o nadanie longin i hasła do zgłaszania zwierząt jak wam to się podoba i co wpisać w rubryke o miejscu pobytu/utylizacji zwierząt padłych czy coś takiego taka rubryka jest :rolleyes:
  • Dodaj nową pozycję...
v