Ibis 3+1
-
Podobna zawartość
-
Przez ZbigniewK
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem Case 1420. W tym roku będą to moje pierwsze żniwa z tym kombajnem i w związku z tym mam do was kilka pytań. Mianowicie, wyjechałem nim pierwszy raz w pole aby sprawdzić jak maszyna działa i zaobserwowałem kilka problemów, z którymi nie mogę sobie poradzić.
-> Kombajn tnie słomę, (sieczkarnia jest schowana, nie chcę, żeby była pocięta). Zauważyłem, że jest pocięta bardzo drobno już na rotorze.
-> Słabo czyści zborze, w zbiorniku jest pełno kłosów
Bardzo proszę was o pomoc, jakieś rady co zrobić, ewentualnie, jeśli moglibyście przyjechać i pokazać co i jak, lub zaprosić mnie do siebie aby wyjaśnić jak wszystko dobrze ustawić.
-
Przez Michalq66
Posiadacze i operatorzy CX6080/90 mam pytanie.. jak macie ustawione wiatry/sita na rzepak ?
-
Przez machony
witam mam pytanie jak ustawić szczelinę po między klepiskiem a cepem dodam że interesuje mnie regulacja śrubami po obu stronach kombajnu claas dominator 76
-
Przez MatiTM
Witam!
Potrzebuję instrukcji w ustawieniu początku wtrysku w ursusie 912. Dałem pompę do regeneracji gdzie przeszła kapitalny remont jak i również wszystkie wtryski. Założyłem tak jak była. Wydaje mi się ze ciągnik nie ma mocy, słabo wkręca się na obroty przy czym jest tak jakby metaliczny dźwięk.
-
Przez drukarz
Panowie mam problem z ustawieniem pługa kverneland 4-skibowy zagonowy 4x35 rok produkcji 1999. Pług ciągnie Deutz fahr dx 150 a więc duży ciągnik 160 km. I stąd moje pytania czy przy tak dużym ciągniku szerokośc belki zaczepowej ma znaczenie ponieważ nie mogę ustawić pierwszej skiby aby zasypywała bruzdę. Dzięki za wyrozumiałość.Mile widziane jakieś wskazówki. pozdr...
-

Rekomendowane odpowiedzi
Unia ibis xlls
John Deere 6195M I Unia Ibis XM