-
Podobna zawartość
-
Przez Gość BestZetor
Za dwa dni ma się mi kocić samica, ale kilka dni temu zauważyłem, że ma spory świerzb uszny i smaruję to olejem rzepakowym i nie pomoga. Dodam tylko, że za drewnianą ścianą jest samica, która wykociła się dzisiaj. Mój problem polega na tym, że boję się przejścia choroby na króliki obok lub na młode, które wkrótce się urodzą. Czy to jest zaraźliwe i groźne oraz jak najszybciej się tego pozbyć ? Słyszałem, że pomaga Novoscabin i Biodylon. Jaka może być przyczyna świerzbu ? Karmię króliki sianem, burakami pastewnymi, owsem, mleczem i inną zielonką.
-
Przez Michal2401
Witam. Od początku mojej hodowli mam problem z kryciem samic. Nie chcą się one zakacać. Przy kontakcie z samcem kładą się lub uciekają. Wydaje mi się, co też mówi mi wielu hodowców, że moje samice są zbyt tłuste. Jak powinienem je karmić? Proszę o wszelkie wskazówki co do karmienia oraz przygotowania samic do krycia.
-
Przez leja
witam wszystkich to czytających mam pytanie na temat hobbystycznej hodowli królików czy macie jakieś dobre rady dla mnie na temat ich hosowania co powinnienem wiedzieć? czego nie powinnienem robić ? oraz od razu mam takie pytanie czy wie ktoś może co może być powodem tego o to problemu : mam roczne samice i rocznego samca w tym roku po raz pierwszy posiadełme od samic młode w marcu i było wszystko w pożadku i od tamtej pory samice mają ciągle urojone ciąże co może być tego powodem samice czy może samiec ?
-
Przez SebastianBardziski
Witam, możecie mi doradzić w sprawie hodowli królików. Jestem początkujący i mam na razie jedną klatkę w której jest ok 3,5 miesięczna samica. Chciał bym do niej dołączyć samca w podobnym wieku a wczesną wiosną rozpocząć budowę nowej klatki i po zakoceniu rozdzielić je. Co wy na to???
-
Przez SebastianBardziski
Witam, jak karmicie króliki zimą??? Czy macie jakąś inną mieszankę na okres zimowy no i jakie macie doświadczenia z ziemniakami? Jeżeli możecie to podzielcie się co dajecie i ile. Króliki mam w klatkach na zewnątrz i nie podaję żadnego przemysłowego granulatu
Jeszcze jedno małe pytanko, jak dajecie wodę żeby nie zamarzła??
-

Rekomendowane odpowiedzi
Potrzebuję pomocy do pracy licencjackiej
MF pomocy